Nederlaag en gelijkspel voor TVS 1

Sport

Nederlaag en gelijkspel voor Scherpenzeelse tafeltennissers van T.V.S.

In de achtste ronde stond de return in Utrecht op het programma tegen de nummer drie S.V.E. Net als in de eerste wedstrijd werd er met 7-3 verloren, Jan van de Beek wist twee partijen in winst om te zetten en Dennis Wijsbeek won eenmaal. In de voorlaatste speelronde kwam het een plaatsje hoger genoteerde Effect uit Wijk bij Duurstede op bezoek in "de Breehoek". De eerste wedstrijd was in een 5-5 gelijkspel geëindigd en ook in deze wedstrijd hielden beide teams elkaar goed in evenwicht waardoor het eindresultaat opnieuw 5-5 werd.

In de openingspartij moest Jan van de Beek het opnemen tegen de sterke kopman van de "Wijkers" Bjorn Jansen, van de Beek speelde een prima partij en verloor pas in de beslissende vijfde game met 7/11. Ook Rein Schellingerhout verloor zijn eerste partij tegen Thom Dikhoff met 8/11 in de vijfde game nadat hij een opgelopen 2-0 achterstand nog had weten goed te maken. In de derde partij zorgde Dennis Wijsbeek voor het eerste punt doordat hij Gert Loef wist te verslaan in een partij waar opnieuw een vijfde game aan te pas moest komen om de beslissing te brengen, Wijsbeek won deze met 11/8. Van de Beek en Schellingerhout trokken vervolgens de stand gelijk doordat zij het dubbelspel wonnen in vier games met 12/10, 8/11, 11/9 en nogmaals 11/9.

Na de pauze namen de gasten telkens een voorsprong en tot driemaal toe kwamen de T.V.S.-ers direct weer op gelijk hoogte. Jansen won gemakkelijk in drie games van Schellingerhout en in de gelijkmakende partij leverde van de Beek slechts een game in tegen Loef. De gasten kwamen weer op voorsprong doordat ook Wijsbeek een partij verloor in de vijfde game waarin Dikhoff hem met 6/11 de baas was. Schellingerhout trok de stand weer gelijk door in drie games te winnen van Loef. Jansen zette in de voorlaatste partij de gasten voor de vierde keer op voorsprong door met 11/2, 11/5 en 11/6 te winnen van Wijsbeek. In de slotpartij zorgde van de Beek ervoor dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde door met 12/10, 11/5 en 12/10 te winnen van Dikhoff.

In de laatste speelronde van de najaarscompetitie staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, op Maandag 27 November is het Hagesteinse H.T.V. de tegenstander. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 5-5 gelijkspel.

advertentie