Dames van Set Up '69 winnen ook van SSS D3

3 december 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Volleybalvereniging Set Up '69 tegen SSS D3. Na een moeizaam begin wist Set Up de wedstrijd met 3-1 te winnen. Met de 4 punten die hiermee verdiend werden, behouden de dames aansluiting bij de koppositie.

De eerste set lukte het Set Up niet om afstand te nemen. De set ging gelijk op en SSS had op het einde net iets meer geluk, waardoor deze set verloren ging. Gelukkig gingen de dames van Set Up niet bij de pakken neerzitten en werd de tweede set direct orde op zaken gesteld. Hoewel de pass nog steeds niet geweldig was ging het tempo omhoog. De aanvallers wisten regelmatig het blok van SSS te omzeilen en te scoren. De tweede set werd gewonnen met 25-15.

Ook de derde set hield Set Up de concentratie vast. SSS probeerde wel met geplaatste ballen de verdediging van Set Up te ontregelen, maar daar anticipeerde Set Up goed op. Bij SSS waren geen speelsters met een harde aanval en dat probeerden ze te compenseren door gevarieerd te serveren en prikballen net over het blok. Ondanks, dat Set Up niet graag tegen een dergelijke tegenstander speelt, wisten ze er toch goed spel tegenover te zetten. Met veel variatie in de aanvallen en te blijven aanvallen werd de verdediging van SSS ontrafelt.

Deze set werd gewonnen met 25-17.

Nu was het zaak om ook de vierde set te pakken en zodoende toch nog 4 punten te winnen. Set Up ging op dezelfde wijze verder als de voorgaande 2 sets en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Ze staan nu 2e met 4 punten achterstand op de koploper. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 16 december om 17.30 uur in De Breehoek.