Verschillende soorten groenten geteeld in stroken
Verschillende soorten groenten geteeld in stroken Pieter Struyk

Tuinderij ‘t Struykgewas gaat beginnen!

9 maart 2022 om 10:42 Sport Deel je nieuws

Na een jaar bezig zijn met het omschakelen naar biologische landbouw, gaat er nu begonnen worden met telen. Het wordt een tuinderij waar zeer veel verschillende groenten geteeld gaan worden. Van worteltjes tot bloemkool en van sla tot pompoen.

De tuinderij bevind zich achter zorginstelling Parousie waarbij er gebruik wordt gemaakt van de beide percelen grasland naast en achter Parousie. Het grote perceel, langs de Vlieterweg zal dit voorjaar worden omgevormd tot tuinbouwgrond. Het andere perceel mag nog een jaartje grasland blijven. Er zal dus ook wekelijkse activiteit gaan plaatsenvinden ten behoeve van de teelt van groente. Pieter Struyk gaat de tuinderij runnen naast zijn baan als onderzoeker Duurzame Veehouder en Agrobiodiversiteit bij het onderzoeksinstituut het Louis Bolk Instituut in Bunnik. Pieter heeft in het verleden al een biologisch tuinbouwbedrijf gehad in Achterveld, waar hij nu nog steeds woonachtig is.

Mochten er vragen zijn of vind u het leuk om regelmatig of zo nu en dan een keertje te helpen op de tuinderij, dan bent u van harte welkom.

pieterstruyk@gmail.com / 06-45402260

advertentie
advertentie