Taxibedrijven gaan planning leerlingenvervoer doen

Voorpagina

BARNEVELD De gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel laten de planning voor het leerlingenvervoer de komende tijd weer door de taxibedrijven uitvoeren en niet meer door planner Transvision uit Cappelle aan den IJssel. Dat hebben de verantwoordelijke wethouders woensdag besloten.

,,We hebben gemerkt dat de problemen met het leerlingenvervoer nog altijd niet zijn opgelost en hebben daarom besloten om in ieder geval voor de komende periode de vervoersplanning terug te leggen bij de vervoerders'', melden de Barneveldse wethouders Hans van Daalen en Didi Dorrestijn namens de vijf betrokken regiogemeenten. ,,We verbeteren hiermee de aansturing van de ritten, zodat de leerlingen op tijd worden opgehaald en thuisgebracht. We bekijken de komende dagen hoe dit op de langere termijn moet worden geregeld, maar onze zorg was nu dat het leerlingenvervoer zo snel mogelijk op de vertrouwde manier zou worden uitgevoerd."

[VALLEIHOPPER] Woensdag gingen de bestuurders van de vijf gemeenten waar het leerlingenvervoer sinds dit nieuwe schooljaar in handen is van Valleihopper, opnieuw om de tafel met de taxibedrijven en met de planner van de ritten, de firma Transvision. Aanleiding is de ontstane chaos in het leerlingenvervoer de afgelopen dagen. Kinderen werden te vroeg, te laat of helemaal niet opgehaald. Hier en daar kwam door planningsfouten ook meer dan één taxibusje voorrijden.

[RIGOUREUS] Uitkomst van de nieuwe overleggen is nu dat Transvision de regiecentrale voor de planning wordt ontnomen en dat die voortaan weer door de vervoerders wordt gedaan. De Edese wethouder Leon Meijer, via Twitter: ,,Gisteren opnieuw met alle vervoerders en regiecentrale om tafel gezeten. Rigoureuze maatregelen genomen.'' Woensdagavond kregen al veel ouders bericht van Meijer, waarin de wethouder aangaf dat de vijf gemeenten een oplossing hadden voor betrouwbaarder vervoer. ,,Deze week ligt daarbij de nadruk op het correct uitvoeren van de huidige routes. Vervolgens zullen alle huidige routes opnieuw bekeken en waar nodig aangepast worden.''

[GEEN REACTIE] Het bedrijf Transvision wilde vanmorgen niet reageren op de ontstane situatie, aldus een woordvoerder namens het bedrijf richting deze krant.

advertentie