Vertrouwen is terug op woningmarkt

21 maart 2017 om 00:00 Zakelijk

WOUDENBERG Uit alle cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt: de woningmarkt staat er veel rooskleuriger voor dan pakweg vier jaar geleden. ,,In Woudenberg en aangrenzende dorpen is de markt nog positiever. Woningen zijn soms al verkocht vóór ze op Funda komen."

Makelaar Marcel Donker van Makelaardij Woudenberg weet precies hoe dat komt. Naast het krachtige herstel van de economie is Woudenberg steeds populairder bij mensen van buiten het dorp.

,,Het groene en dorpse karakter spreekt een groeiende groep mensen uit Amersfoort en Utrecht aan. En de centrale ligging nabij diverse grote steden is aantrekkelijk voor mensen uit andere delen van Nederland.'' Dit heeft tot gevolg dat er momenteel veel vraag naar woningen is. ,,Niet alleen door vraag van buitenaf, ook omdat veel Woudenbergers weer zin hebben om te verhuizen. 'Woonkriebels' noemen wij het verschijnsel dat mensen een woning zoeken die net iets extra's biedt. Denk aan een extra slaapkamer, ruimere tuin of eigen oprit naast het huis. Tegelijk zijn er meer mensen die juist kleiner wil wonen, voor wie de tuin gewoon teveel tijd en energie vraagt. Of zich afvragen wat ze met die lege kamers moeten nu de kinderen zijn uitgevlogen. Deze groep wil vaak overstappen naar een bungalow of mooi appartement in het centrum.''

WENSEN EN VRAAGPRIJS Juist bij al deze bewegingen hebben de makelaars van Makelaardij Woudenberg veel toegevoegde waarde voor woningzoekers. Ze kunnen mensen met specifieke wensen goed koppelen aan het woningaanbod. ,,Tegen mensen met woonwensen zeg ik dan ook altijd: laat ons weten wat je zoekt, dan kunnen we nieuw woningaanbod matchen met jouw voorkeuren. Bijkomend voordeel is dat we voor onze opdrachtgevers vaak direct al belangstellenden hebben als ze hun woning in de verkoop geven.'' Wie overweegt zijn of haar woning te verkopen kan het beste beginnen met een gratis en vrijblijvende waardebepaling van de woning. ,,We komen op bezoek, bekijken de woning van binnen en buiten en geven een reële indicatie van de verkoopwaarde. Ik zeg met nadruk: reële. Als verkoper heb je weinig aan een te optimistische voorstelling van de vraagprijs. Dat levert tijdens de verkoop alleen teleurstellingen en onzekerheid op.''

STERK TEAM

Marcel Donker is trots op het team dat naast hem bestaat uit Erwin Geijtenbeek, Chantal van Lambalgen en Marjan Willigenburg. ,,We horen van onze klanten terug dat ze ons zien als een professioneel team dat erg goed op elkaar is ingespeeld. We delen kennis, zodat we klanten altijd up to date informatie kunnen geven. Op de achtergrond hebben we ook een netwerk aan specialisten om een woning goed te presenteren. Bijvoorbeeld een gespecialiseerde woningfotograaf, videograaf, interieurstyliste en communicatiespecialist. Samen met hen bieden we opdrachtgevers een complete en professionele dienstverlening,'' besluit de makelaar. Binnenlopen in het kantoor aan de Nieuwe Poort 20 mag natuurlijk altijd. En voor informatie of wie zich als woningzoeker wil registreren, bezoek: www.makelaardijwoudenberg.nl.

advertentie
advertentie