Mirthe Dijkstra passeert het Woudenbergse blok
Mirthe Dijkstra passeert het Woudenbergse blok Wim van de Lagemaat

Grote overwinning voor Set-Up’69 in spannende volleybal derby tegen Woudenberg

24 maart 2024 om 18:27 Sport Deel je nieuws

In een zinderende volleybalwedstrijd hebben de dames van Set-Up’69 afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning behaald in de derby tegen Woudenberg, een wedstrijd om lijfsbehoud in de promotieklasse. De wedstrijd liep gelijk op en werd gekenmerkt door spannende rally’s, veel publiek en een sterke aanvallende en verdedigende strijd van beide teams. Uiteindelijk wisten de dames van Set-Up’69 aan het langste eind te trekken en de wedstrijd met 3-1 te winnen.

De eerste set begon sterk voor Set-Up’69. De dames wisten al snel een voorsprong op te bouwen en hielden deze vast tot het einde van de set. Met een eindstand van 18-25 werd de eerste set gewonnen door Set-Up’69.

In de tweede set ging het gelijk op tussen beide teams. Beide teams maakten indruk met hun aanvallende spel. Met het sterke blok van Thamar Tolboom trok Set-Up’69 uiteindelijk aan het langste eind en won de set met 24-26.

De derde set was misschien wel de meest spannende van de wedstrijd. Opnieuw ging het gelijk op tussen de twee teams en was het een ware strijd om de punten. Set-Up’69 wist uiteindelijk met 27-29 de set te winnen en kwam daarmee op een comfortabele voorsprong van 3-0.

In de vierde set liet Woudenberg zien dat ze nog niet verslagen waren. Met sterk aanvallend spel wisten ze Set-Up’69 onder druk te zetten en wonnen ze de set met 25-21. Ondanks deze setverlies wisten de dames van Set-Up’69 de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Met deze overwinning verstevigt Set-Up’69 haar positie in de competitie om zo hopelijk te handhaven in de promotieklasse. De volgende wedstrijd uit tegen Trivos D3 staat donderdag alweer voor de deur en de dames zijn vastberaden om ook daar een goede prestatie neer te zetten. Met nog drie wedstrijden te spelen staat Set Up nu 6 punten boven de hekkensluiter Woudenberg, die op de degradatieplek staat.