Negental Scherpenzeel pakt punt bij KHC

20 oktober 2018 om 18:50 Sport/sport

SCHERPENZEEL Uit bij KHC in Kampen heeft Scherpenzeel met 2-2 gelijk gespeeld. De puntendeling zorgt aan de ene kant bij coach Dik Peters van Ton voor opluchting, want Omar Riani en Edwin Aben kregen in de tweede helft allebei de rode kaart (twee keer geel). ,,In die zin ben ik blij met de 2-2. Aan de andere kant waren wij voetballend beter dan KHC."

Scherpenzeel bepaalde voor rust de wedstrijd. Jouke van Elst strafte een fout van de thuisploeg af met de 0-1. ,,Maar ook wij gaven de doelpunten te makkelijk weg." Drie minuten later was het weer gelijk. Het scenario herhaalde zich nog eens voor rust. Ali Edan zette Scherpenzeel weer op voorsprong, KHC antwoordde opnieuw: 2-2. ,,Vooral die 2-2 was mentaal een tikkie, in de blessuretijd van de eerste helft."

Na de pauze kwam Scherpenzeel door de tweede kaart voor Riani al snel met een man minder te staan, maar met tien man bleven de Scherpenzelers moeiteloos overeind. ,,We waren in de omschakeling zelfs gevaarlijker." Moeilijk werd het wel na het wegzenden van Edwin Aben. ,,Coen Uyterwaal pakte nog een goede bal bij een vrije trap", zag Peters van Ton.

Het bleef uiteindelijk bij 2-2, maar de coach uit Opheusden irriteerde zich wel aan de kaartenlast van zijn ploeg. ,,Er zaten een paar domme kaarten tussen."