Henk Buijs in balbezit tegen Roda'46.
Henk Buijs in balbezit tegen Roda'46. Brenda Dekker

Puntjes moeten bij Renswoude nog op de 'i'

Voetbal

RENSWOUDE Voor Renswoude stond in het bekerduel met Roda'46 niets meer op het spel. Dankzij zeges op SO Soest en ASC Nieuwland waren de 'Kraaien' al zeker van een plek in de volgende ronde. Toch was trainer Jan van den Heuvel niet ongelukkig met de wedstrijd tegen de Leusdense eersteklasser, dat zijn elftal met de neus op de feiten drukte: 5-0 verlies.

De coach uit Hoevelaken vond dat de nederlaag 'eigenlijk op een goed moment' kwam. ,,Na alle goede resultaten kan het geen kwaad om eens met de neus op de feiten te worden gedrukt. We hebben een leuk elftal, maar moeten keihard werken voor de punten." De 5-0 nederlaag in Leusden was wel geflatteerd. ,,We konden een uur goed meekomen, daarna werd het niveauverschil steeds duidelijker. In tempo, handelingssnelheid; Roda was gewoon beter."

Het betekent dat Renswoude in de aanloop naar de competitiestart bij Batavia in Lelystad huiswerk meekreeg. ,,De puntjes moeten nog op de 'i', dat is duidelijk", aldus Van den Heuvel, die weet dat de opponent van zaterdag ambitieus is. ,,Batavia heeft een paar oud-profs in de selectie. Zij zijn zaterdag de favoriet."

advertentie