Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel heeft genoeg aan flitsend kwartier

26 oktober 2019 om 19:10 Voetbal

SCHERPENZEEL ,,Wij moeten zaterdag tegen koploper Huizen maar laten zien dat wij de ploeg zijn waar rekening mee gehouden moet worden." Ferme taal van Mike Peters na de gewonnen wedstrijd tegen Zwaluwen'30 uit Hoorn. De 34-jarige verdediger van Scherpenzeel ziet in de komende krachtmeting een aardige graadmeter. ,,Maar er is nog niets aan de hand als wij niet winnen. Als we bij het ingaan van de winterstop maar wel bij de eerste vier ploegen staan."

De ervaren verdediger vond de wedstrijd tegen Zwaluwen'30 belangrijker. ,,Na een goede start van de competitie ging het daarna minder. Als we vandaag niet hadden gewonnen, waren we in deze mindere stemming blijven hangen."

Scherpenzeel bakte er zaterdag voor de rust weinig van. De thuisclub ontsnapte met een schot op de lat aan een vroege achterstand. Peters moest daarna ten koste van een gele kaart een gevaarlijke tegenaanval neutraliseren. ,,Wij beschikken over een aanvallend ingestelde ploeg. Ons probleem is de omschakeling, zoals ook bleek bij het doelpunt van de bezoekers." Op het middenveld leverde Ismail Ouaddouh een vrije bal knullig in bij de tegenstander: 0-1.

In de rust vielen er harde woorden. Peters: ,,We misten de scherpte en ons spel was te mat. Het moest ook beter, omdat we vanavond een feestavond hebben. Voorzitter Gijs van den Broek opent een nieuw bedrijfspand én hij is 50 jaar geworden. Hij is er altijd voor ons. Nu willen wij er voor hem zijn en moeten we winnen."

OMMEKEER De ommekeer in de tweede helft kwam na een kwartiertje. Tevfik Ceyar verliet zijn positie als centrale verdediger. Als aanvallende middenvelder werd hij het aanspeelpunt. De zijkanten werden beter benut en spits Kevin Sissing kreeg ondersteuning. De achterstand werd omgezet in een 4-1 voorsprong. De achterstand op koploper Huizen bedraagt nog één punt.

Mike Peters speelt dit seizoen voor het eerst voor de blauw-witte formatie. ,,Ik ken trainer Jürgen Schefczyk nog uit mijn tijd van Bennekom. Toen hij me benaderde, was mijn keuze snel gemaakt. Ik kende al enkele spelers. Zo heb ik met Kevin Sissing al samengespeeld. Tegen Nehkomi Veldt, Ali Edan, Bjorn Cuperus en Rinke Rozema heb ik al menig robbertje uitgevochten. Scherpenzeel is een ambitieuze club en wil graag nog een stapje hogerop. Ook al ben ik de jongste niet meer, ik wil voor dit team graag van toegevoegde waarde zijn."

Scoreverloop: 1-1 Ismail Ouaddouh, 2-1 Tevfik Ceyar, 3-1 Ismail Ouaddouh, 4-1 Kevin Sissing.