Archieffoto.
Archieffoto. Guido de Boer

Valleivogels kan niet stunten bij Huizen

14 oktober 2020 om 10:20 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels is in de eerste knock-outronde van het districtsbekertoernooi in West 1 blijven steken. De Scherpenzelers verloren met 2-0 in en tegen Huizen.

Bij Valleivogels had Menno van Ginkel de eindverantwoordelijkheid. Hoofdcoach Rob van den Broek bleef vanwege lichte gezondheidsklachten uit voorzorg thuis. ,,Natuurlijk is Huizen een goede ploeg en spelen zij een niveau hoger, maar we werden niet weggespeeld. We hebben voor rust redelijk weinig weggeven”, zag Van Ginkel. Toch stond het halverwege 1-0. Balverlies van Joshua Akerina na een corner voor Valleivogels leidde een geslaagde counter van de thuisploeg in.

,,In de tweede helft vond ik dat we wat meer lef moesten tonen in balbezit”, aldus Van Ginkel. Dat gebeurde ook, maar Huizen kwam in het eerste kwartier van de tweede helft op 2-0. Daarmee was het bekerduel in feite beslist, ook omdat Erik van Eem en Bert van Dijk opgelegde kansen op de aansluitende 2-1 onbenut lieten.