Voetballen tot 27 jaar, ‘een heel aparte regeling’

2 mrt, 13:06 Voetbal Brenda Dekker
Gerwin van Essen (tweede van links) vorig seizoen in actie tegen Unicum. De 28-jarige verdediger schiet weinig op met de nieuwe coronaversoepelingen.
Gerwin van Essen (tweede van links) vorig seizoen in actie tegen Unicum. De 28-jarige verdediger schiet weinig op met de nieuwe coronaversoepelingen.

RENSWOUDE Het nieuws kwam niet als een verrassing: de KNVB maakte afgelopen week bekend de voetbalcompetities niet meer te hervatten. Wel werd een opmerkelijke versoepeling aangekondigd. Een 26-jarige mag vanaf morgen weer sporten in teamverband, een 27-jarige niet. ,,Ik vind het een heel aparte regeling”, stelt ‘slachtoffer’ Gerwin van Essen.

Dat zal komende donderdag een vreemd gezicht zijn: de spelersgroep van Renswoude begint de groepstrainingen buiten coronatijd steevast met een rondootje. Alle spelers in een kring, één of twee jongens in het midden die de bal moeten afpakken. Lachen natuurlijk, op het moment dat een spelers een ‘panna’ krijgt. Maar aan die simpele voetbaloefening, belangrijk voor het groepsgevoel, mag Gerwin van Essen niet meedoen.

TOTAAL NIET BLIJ De verdediger van de ‘Kraaien’ zal met lede ogen moeten zien en horen hoeveel voetbalvreugde zijn jongere ploeggenoten zullen beleven. Positiespel, slidings maken, duels met elkaar uitvechten, een afsluitend partijspel; voor spelers tot 26 jaar is het vanaf morgen weer toegestaan...

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.