Coach Jürgen Schefczyk.
Coach Jürgen Schefczyk. Guido de Boer

Solide Scherpenzeel loopt met ‘brede grijns van het veld’

25 september 2021 om 18:26 Voetbal

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft de smaak in de hoofdklasse te pakken. Bij Achilles Veen wonnen de blauw-witten met 0-2. ,,We lopen hier met een brede grijns van het veld af”, stelt Jürgen Schefczyk.

De oefenmeester was vooral tevreden over de verdedigende organisatie. In Veen gaf zijn elftal nauwelijks wat weg. ,,Solide, dat is het woord dat uitstekend bij deze overwinning past”, zo geeft hij aan. Want aan de bal was Scherpenzeel niet zo sterk als vorige week (4-3 zege op FC ‘s-Gravenzande, red). ,,We hadden nog wel een goede beginfase, maar daarna werd het rommelig, van beide kanten. Het lukte ons niet om voetballend tot veel kansen te komen.”

Toch kwam Scherpenzeel voor rust al op voorsprong. Ismail Ouaddouh benutte een terechte strafschop. Ook de 0-2 werd gemaakt vanaf elf meter. Na een handsbal van Achilles Veen besliste Soufiane Laghmouchi de wedstrijd. Dat gebeurde overigens in de beste fase die Scherpenzeel kende. ,,Dat was van de 60ste tot 75ste minuut”, zag Schefczyk, die bovenal blij is met het resultaat. ,,Man, daar gaat het allemaal om. We lopen hier met een brede grijns van het veld af.”