Rik Huijser, hier in actie tegen Lelystad'67, raakte tegen Unicum de paal.
Rik Huijser, hier in actie tegen Lelystad'67, raakte tegen Unicum de paal. Guido de Boer

Valleivogels kan niet stunten bij Unicum

Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft een kater overgehouden aan de ontmoeting met titelkandidaat Unicum. In Lelystad hadden de Scherpenzelers lange tijd uitzicht op een resultaat, maar in de slotfase maakte de thuisploeg alsnog het verschil: 1-0. ,,Zuur, heel zuur.”

Volgens coach Rob van den Broek was het na afloop tien minuten ‘superstil’ in de kleedkamer. Een heel andere situatie dan voorgaande wedstrijden tegen Unicum, want in die duels ging Valleivogels telkens met ruime cijfers het schip in. Van den Broek: ,,Die teleurstelling was ergens ook mooi om te zien. Het zegt dat we dit keer heel dichtbij waren.”

Valleivogels hield lange tijd de gelederen gesloten en was via Rik Huijser een kwartier voor tijd zelfs dichtbij de 0-1. Hij raakte de binnenkant van de paal. Vervolgens trok Unicum in de 85ste minuut alsnog de winst naar zich toe. ,,We werkten er keihard voor, dan moet het ook even meezitten. Maar dat deed het dus niet”, aldus Van den Broek. 

In blessuretijd had Alex van Eem zelfs nog de gelijkmaker op zijn schoen. Het was een moeilijke bal op kniehoogte, zijn inzet ging van dichtbij net over. ,,Dan snap je wel dat iedereen in de kleedkamer even de teleurstelling moest verwerken.”

advertentie
advertentie