Timo Jochemsen in actie tegen Jodan Boys.
Timo Jochemsen in actie tegen Jodan Boys. Guido de Boer

Jochemsen treurt na nederlaag Scherpenzeel: ‘Hier word ik chagrijnig van’

17 oktober 2021 om 11:40 Voetbal

SCHERPENZEEL Met de pest in zijn lijf sjokte Timo Jochemsen naar de kleedkamer. De 21-jarige middenvelder verloor met Scherpenzeel van een sterk Jodan Boys: 1-2. ,,Zij hebben in de tweede helft ons met de neus op de feiten gedrukt.”

Hij is van de strijd, van de balans in de ploeg én van het loopvermogen. Dat laatste zit vermoedelijk wel in de genen, lacht Jochemsen, zoon van de Barneveldse oud-prof Arco Jochemsen die een mooie carrière bij Vitesse, Feyenoord, FC Utrecht, FC Twente en PEC Zwolle achter zich heeft liggen. Het lachje is de enige vrolijke noot die er na de 1-2 nederlaag tegen Jodan Boys vanaf kan. ,,Sorry dat ik niet zo spraakzaam ben. Van dit soort wedstrijden word ik gewoon chagrijnig.”

Want wat ging er nou mis tegen de ploeg uit Gouda? Jodan Boys, een uitstekende hoofdklasser, werd in de eerste helft goed partij geboden. ,,Ik denk dat we het goe dhadden staan. Het ging heen en weer, maar wij hadden denk ik de betere kansen.” Het leidde ook tot de openingstreffer op De Bree-Oost. Jochemsen, die het loopvermogen heeft om zich ook in de zestien van de tegenstander te melden, knalde met overtuiging raak. ,,Die raakte ik wel lekker, ja.”

Tegentreffers

Maar na rust was het weg. Scherpenzeel kreeg in de eerste minuten twee tegendoelpunten om de oren. Mo Bellahcen had prijs na een fijne combinatie door de as, Adli Akaniou tikte de 1-2 binnen nadat doelman Coen Uyterwaal een schot niet goed verwerkte. ,,We stonden na rust niet goed in de organisatie”, vond Jochemsen. ,,We hadden veel moeite met het opvangen van hun buitenste middenvelders.”

Na de 1-2 achterstand kwam Scherpenzeel nauwelijks meer in de wedstrijd, Jodan Boys behield de controle, zag Jochemsen. ,,Misschien wilden we wel te graag, te snel naar voren. Dat zit ook in onze ploeg. Dan krijg je te veel moeilijke en onnauwkeurige ballen, waardoor zij het ook weer kunnen overnemen.”

Tekortkomingen

Dus moest ook Jochemsen zich na dik 95 minuten gewonnen geven. Het betekent dat Scherpenzeel een pas op de plaats moest maken. Natuurlijk, ook Jochemsen had twee weken geleden er stiekem van gedroomd dat Scherpenzeel zich kon gaan mengen in de strijd om de periodetitel. ,,Ik denk dat elke voetballer dat doet, maar de feiten liegen niet. Jodan Boys heeft ons vandaag met onze tekortkomingen geconfronteerd.”

Scherpenzeel - Jodan Boys 1-2 (1-0) Timo Jochemsen 1-0, Mo Bellahcen 1-1, Adil Akaniou 1-2.

De 1-0 van Jochemsen, die hard raak schoot.