Net als vorig jaar stootte Scherpenzeel Roda'46 uit het bekertoernooi door te winnen na penalty's. Guido de Boer

Scherpenzeel wint na bizar slot

21 oktober 2022 om 00:26 Voetbal

Voor SDVB is het bekertoernooi nu al weer voorbij

Peter Pos

BARNEVELD Scherpenzeel is door in het bekertoernooi. In Leusden sleepte Roda’46 er heel knap een strafschoppenserie uit. Daarin was Scherpenzeel de sterkste, toch was dat niet waar na afloop het meest over werd nagepraat.

Na 90 minuten stond het 1-1 en moesten strafschoppen uitwijzen wie door zou gaan naar de tweede ronde van het bekertoernooi. De eerste twaalf inzetten werden stuk voor stuk onberispelijk ingeschoten.
Bij de zevende Leusdense strafschop koos Stef Brummel de goede hoek en was Scherpenzeel nog één treffer verwijderd van de overwinning. Voordat het zover was ontstond er veel commotie achter het doel van Brummel.
De doelman werd uitgescholden en daarop reageerde Corne Davelaar. De rechtsback van Scherpenzeel was al richting zijn doelman gerend om hem te feliciteren. Daarna liep Davakeer meteen door om verhaal te halen en deelde daarbij een tik uit aan een supporter, waarna er een opstootje ontstond.
Toen de gemoederen tot bedaren kwamen trok cheidsrechter Akkaya de rode kaart. Vervolgens ging Brummel zelf achter de bal staan om Scherpenzeel naar de volgende ronde te schieten.
,,Ik denk dat het wel terecht is dat wij hier wonnen’’, oordeelde Scherpenzeel-trainer Koen Janssen. ,,Wij kregen echt veel meer kansen dan Roda.’’ Over het incident rondom Davelaar was de trainer van Scherpenzeel duidelijk. ,,Dat was niet slim van hem. Afwachten wat de gevolgen zijn. Dat merken we wel.”
Pas 20 minuten voor tijd repareerde Soufiane Laghmouchi de achterstand die Scherpenzeel voor rust had opgelopen.

SDVB Bij SDV Barneveld was veel minder sprake van commotie. De Barnevelders verloren in Wijchen met 2-0 van AWC.
,,Dat was niet nodig geweest als wij beter om waren gegaan met onze kansen’’, oordeelde Bart Schreuder. De thuisploeg scoorde twee keer uit een corner. Het piepjonge SDVB creëerde wel kansen, maar scoorde niet.
,,Ons spel is goed en ik heb genoeg positieve dingen gezien. Het moet een keer onze kant op gaan vallen.”