Rob van den Broek
Rob van den Broek Guido de Boer

Rob van den Broek vertrekt na vijf mooie jaren bij de Valleivogels, maar waarom eigenlijk?

Voetbal

SCHERPENZEEL Na vijf jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Rob van den Broek en de Valleivogels. Dat maakte de tweedeklasser uit Scherpenzeel woensdagmorgen bekend. De 50-jarige trainer hakte zelf de knoop door om te vertrekken. ,,Ik wil voorkomen dat ik te lang blijf hangen.”

,,Eigenlijk zijn alle voorwaarden aanwezig om langer te blijven bij de Valleivogels’’, zegt Rob van den Broek. Toch besloot de trainer uit Scherpenzeel dat hij na vijf seizoenen op zoek gaat naar een nieuwe club. ,,Als ik hier bezig zou zijn geweest aan mijn tweede seizoen, dan had ik geen moment getwijfeld en was ik zeker gebleven.”
,,Tenminste als de club dat ook zou hebben gewild’’, haast hij erbij te zeggen. ,,Je hebt altijd te maken met drie partijen. De club, de spelers en de trainer. Op dit moment trainen en spelen we goed en moeten de gesprekken met de spelers nog plaatsvinden.”
,,Het punt is dat je in deze periode moet beslissen over doorgaan of niet. Het dilemma was groot bij me. Ik heb het nu heel goed naar mijn zin bij Valleivogels, maar je moet goed nadenken of je ook nog een zesde seizoen wil blijven. Ik wil graag vanuit deze positie op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan dat je in de situatie komt dat je te lang blijft en de chemie die er nu wel is, dan verdwijnt.”
Als er een trainer is die weet wat het is om lang bij een club te zitten, dan is het Van den Broek wel. Samen met Arno van Wolfswinkel zat hij liefst zeven jaar op de bank bij Woudenberg en vertrok uiteindelijk door de voordeur.

RISICO ,,Ik weet dus dat het kan, dat maakte het ook zo moeilijk om deze beslissing te nemen. Ik vind het namelijk belangrijk om het goed af te sluiten en voorkom daarmee dat een van de drie partijen over een jaar zegt ‘het werkt niet meer.’ Dat is het risico als je ergens al heel lang zit.”
Van den Broek stopte na drie knieoperaties op zijn 25e als voetballer van vv Scherpenzeel en is al dertien jaar hoofdtrainer. ,,Ik heb UEFA A, mijn ambitie is om hogerop te gaan. Dat heeft duidelijk mijn voorkeur. Maar ik houd gewoon alle opties open. Dus een derdeklasser met perspectief kan ook heel mooi zijn.”

advertentie
advertentie