Koen Janssen, coach van Scherpenzeel.
Koen Janssen, coach van Scherpenzeel. Guido de Boer

Scherpenzeel breidt ongeslagen reeks verder uit

5 november 2022 om 20:10 Voetbal

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft de streekderby tegen SVL met 0-1 naar zich toegetrokken. In Langbroek maakte een strafschop, benut door Olivier Pilon, het verschil. ,,Maar we hadden veel vaker moeten scoren”, vindt Koen Janssen.

De coach van de Scherpenzelers zag dat zijn elftal het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Zeker na de 0-1 van Pilon werden er voldoende kansen gecreëerd, waar de 0-2 uit had moeten vallen. Pilon miste zelfs nog een tweede strafschop.

Daardoor werd het toch weer billenknijpen, want Scherpenzeel en slotfases, dat was de voorbije weken geen gelukkige combinatie. In de voorgaande twee wedstrijden tegen Sliedrecht (3-3) en DUNO (2-2) ging telkens de voorsprong in de blessuretijd in rook op.

ANDERHALVE MINUUT Zo ver kwam het tegen SVL niet, zag Janssen. ,,De zege was ook verdiend, want er was maar één ploeg aan het voetballen.” De thuisploeg greep namelijk alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. ,,Tussen de 22ste en 30ste minuut was de netto speeltijd anderhalve minuut”, aldus de trainer.

Door de zege verstevigt Scherpenzeel de koppositie in 1C. Bovendien werd de ongeslagen reeks uitgebreid: inclusief voorbereiding, beker en competitie is Scherpenzeel inmiddels 13 duels op rij ongeslagen.