Lars ten Teije (archieffoto) was twee keer trefzeker tegen Robinhood.
Lars ten Teije (archieffoto) was twee keer trefzeker tegen Robinhood. Guido de Boer

Scherpenzeel naar laatste 32 in beker: Robinhood met Steven Pienaar geklopt

Voetbal

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft zonder problemen de laatste 32 van het districtsbekertoernooi bereikt. De blauw-witten kwamen weliswaar na een uur pas op voorsprong, maar kenden daarna weinig problemen met het Amsterdamse Robinhood: 4-0 winst.

Ondanks dat coach Koen Janssen op sportpark De Bree-Oost lang moest wachten op de openingstreffer maakte hij zich op de bank geen zorgen. ,,Het was niet wachten of het doelpunt zou vallen, maar wanneer.” Met name Ramazan Leebeek en Mark de Graaf mochten zich achter de oren krabben. Zij lieten in een voor Scherpenzeel moeizame wedstrijd voor de pauze opgelegde kansen onbenut.

Na de pauze werden die missers goed gemaakt. De Graaf brak de ban (1-0), waarna de score vlot opliep. Lars ten Teije scoorde de 2-0 en 4-0, tussendoor pikte de ingevallen Olivier Pilon ook zijn doelpuntje (3-0) mee.

Halve finale

Het betekent dat Scherpenzeel binnenkort opnieuw in de bekerkoker gaat. Op zaterdag 17 december wordt waarschijnlijk de volgende ronde gespeeld. Voor Janssen is het doel glashelder: ,,Wij willen de halve finale bereiken.” Alle halvefinalisten worden namelijk beloond met een ticket voor het kwalificatietoernooi van de grote KNVB-beker. Janssen: ,,We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, maar moeten hier nu nog drie ronden zien te overleven.”

Overigens deed de meest opvallende speler mee bij tegenstander Robinhood. Oud-Ajacied en WK-deelnemer Steven Pienaar (40) speelde bij de Amsterdammers als controleur op het middenveld. Janssen vond dat wel mooi: ,,Sowieso was het een leuke, sportieve tegenstander.”

advertentie
advertentie