Het was een tijdje pompen of verzuipen in de verdediging van Valleivogels
Het was een tijdje pompen of verzuipen in de verdediging van Valleivogels Ted Walker

Valleivogels heeft tweede plek bijna binnen

29 april 2023 om 20:20 Voetbal

SCHERPENZEEL De 3-1 overwinning van Valleivogels op VRC kreeg extra glans toen duidelijk werd dat Lunteren twee punten had laten liggen in de strijd om de tweede plek achter Woudenberg. Met nog drie duels te gaan heeft Valleivogels nu een voorsprong van zeven punten en een veel beter doelsaldo.

Jordy Liefting opende binnen het kwartier de score. ,,We zetten hoog druk op hun verdediging. Toen wij de bal veroverden kreeg ik de bal gelijk weer mee. Lekker dat dit doelpunt wel telden.’’ De middenvelder doelde op zijn treffer tegen Veensche Boys die niet telde nadat de bal op miraculeuze wijze terug het veld in stuiterde vanwege een bidon die in het doel lag.

Vlak voor rust verdubbelde Alex van Eem de voorsprong. Daarna kwam Valleivogels toch flink onder druk te staan. ,,Zij gingen veel de lange bal spelen en dat blijft altijd lastig. Na de 1-2 werd het nog even heel erg spannend en kwam de bal zelfs nog een keer tegen de paal.”

In de achtste minuut van de blessuretijd maakte Rik Huijser aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 binnen te schieten. Liefting: ,,Uiteindelijk was het dik verdiend dat we hier wonnen. We zijn nu dicht bij de tweede plek en deelname aan de nacompetitie. Dat is toch een geweldig einde van het seizoen.”