Mark de Graaf (tweede van links) was trefzeker namens Scherpenzeel.
Mark de Graaf (tweede van links) was trefzeker namens Scherpenzeel. Guido de Boer

Verre uitwedstrijd levert Scherpenzeel punt op

9 september 2023 om 20:10 Voetbal

SCHERPENZEEL De verre uitwedstrijd bij Pelikaan-S in het Groningse Oostwold heeft Scherpenzeel een punt opgeleverd. Dat hadden er drie kunnen zijn, al vindt trainer Koen Janssen de 1-1 remise wel een eerlijke uitkomst. ,,Als je naar de hele wedstrijd kijkt, is dat wel terecht.”

In de hitte had Scherpenzeel het aanvankelijk moeizaam. Het worstelde vooral met de defensieve instelling van de thuisploeg. ,,We kwamen er af en toe wel doorheen, maar eerlijk is eerlijk: Stef (Brummel, red.) pakte ook een paar goede ballen”, aldus Janssen, die al na acht minuten Mark de Graaf moest brengen. De Woudenberger in Scherpenzeelse dienst loste de geblesseerd geraakte Eef van Riel af.

De Graaf was het ook die na de pauze de ban brak. Hij zette Scherpenzeel na een voorzet op 0-1. ,,De wedstrijd ging daarna open, ook omdat de hitte een grote rol speelde”, zag Janssen. In die slijtageslag kwam Pelikaan-S, dat eerder al de paal raakte, verdiend op gelijke hoogte, waardoor Scherpenzeel de eerste punten van het seizoen morste. ,,Maar we zijn nog steeds ongeslagen.”

advertentie
advertentie