Leo van Eem zette Valleivogels tegen Roda'46 op 1-1 en wordt gefeliciteerd door Remco van de Fliert en Frank Belt (14).
Leo van Eem zette Valleivogels tegen Roda'46 op 1-1 en wordt gefeliciteerd door Remco van de Fliert en Frank Belt (14). Bert van den Broek

‘Dit was voor Valleivogels vooral een mooie conditionele prikkel’

10 september 2023 om 11:59 Voetbal

De Valleivogels verliest met 4-1

SCHERPENZEEL ,,Al 20 jaar zie ik bekerwedstrijden als oefenwedstrijden waarbij de scheidsrechter al is geregeld. Pas als je na de winterstop in de beker zit gaat het leuk worden.”

Met die woorden keek Aad van den Berg terug op het tweede bekerduel van Valleivogels. Zijn ploeg verloor met 4-1 van eersteklasser Roda’46. Een nederlaag zonder consequenties, want als de Scherpenzelers volgende week winnen bij Buitenboys dan gaan ze verder in het bekertoernooi.
,,Zelfs met een gelijkspel kunnen we nog tweede worden in de poule’’, weet Van den Berg. ,,Dan moet Roda wel zijn sportieve plicht doen tegen Hooglanderveen. Natuurlijk is het wel leuk om door te gaan, maar dat is niet het belangrijkste.”
Dat is dat de ploeg klaargestoomd wordt voor het nieuwe seizoen. Door de versterkte degradatie is de tweede klasse niet alleen sterker geworden, ook degraderen na dit seizoen weer flink wat ploegen. Van den Berg: ,,Ik geloof dat het hele rechter rijtje uit onze klasse eruit gaat. Daarom is het belangrijk om het seizoen meteen goed te starten.”
Goed starten deed Valleivogels in Leusden niet. Al na vier minuten zette de van Valleivogels overgekomen Freek van Wijk Roda op voorsprong. Echter twee minuten later zorgde Leo van Eem alweer voor de gelijkmaker. Daarna bleek de thuisploeg toch een stukje sterker en liep voor rust al uit naar een 3-1 voorsprong.
,,We grepen een paar keer niet goed in Daarom gingen we in de tweede helft meteen hoog druk zetten. Daardoor haalden we de angel uit hun spel. Deze wedstrijd was een mooie conditionele prikkel.”

(Peter Pos)

advertentie
advertentie