Verdediging van Set Up
Verdediging van Set Up Wim van de Lagemaat

Dames Set Up ’69 winnen verdiend van TweeVV.

23 februari 2020 om 20:19 Volleybal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was TweeVV uit Ede de tegenstander van de dames van Volleybalvereniging Set Up ’69. In een attractieve wedstrijd wist Set Up de overwinning binnen te slepen. Door deze 3-1 overwinning blijven de dames op de 10e plaats in de poule, maar houden ze wel aansluiting met de nummer 7 t/m 9.

Direct vanaf het begin zette Set Up de tegenstander onder druk. TweeVV beschikt over een relatief jonge selectie, met enkele routiniers. Door risicovol te serveren kon de tegenstander de bal maar moeilijk bij de spelverdeler krijgen, waardoor ook de aanval bij TweeVV er niet uitkwam. De eerste set werd gewonnen met 25-18.

Helaas konden de dames van Set Up het niveau uit de eerste set niet vasthouden. Ook TweeVV heeft een paar dames met een uitstekende opslag en daar had Set Up geen antwoord op. De tweede set moesten ze daarom gewonnen geven.

De derde set herpakte Set Up zich weer en werd de tegenstander met bekeken spel weer onder druk gezet. De set up’s van de thuisploeg gingen ruim naar buiten, waardoor de buitenaanvallers rechtdoor konden aanvallen. Deze aanvallen waren bijna allemaal directe punten. Ook als er een tactische bal gespeeld moest worden, werd die steeds in de richting van de spelverdeler van de tegenstander gespeeld, waardoor zij geen set up meer kon geven.

De vierde set was een kopie van de derde set. De dames van TweeVV hadden geen antwoord op het uitstekende tactische spel van Set Up.

De volgende thuiswedstrijd is a.s. zaterdag op het ongebruikelijke tijdstip van 19.30uur.