Afbeelding
Wim van de Lagemaat.

Dames Set Up nipt ten onder tegen Voorwaarts

25 april 2022 om 08:41 Volleybal

SCHERPENZEEL Donderdagavond 21 april speelde Set Up ’69 Dames 1 een competitiewedstrijd tegen Voortwaarts Dames 1 uit Twello. Een gelijkwaardige tegenstander, want beide teams staan op een gedeelde elfde plek. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook.

In de eerste set ging het gelijk op, maar uiteindelijk wist Set Up aan het langste eind te trekken en wonnen ze deze set met 25-23. De tweede set ging de dames van Set Up makkelijker af. Voorwaarts had geen antwoord op de sterke service series en harde aanvallen aan het net. Deze set werd gewonnen met 25-17.

STERKE SERVICE SERIE Ook de derde set begon goed voor de dames van Set Up. Maar de ruime voorsprong van 22-16 kwam tot een gelijke stand 22-22 door een sterke service serie van Voorwaarts. Er werd nog een wissel ingebracht bij Set Up, maar dit mocht niet meer baten. Deze set eindigde in 23-25.

De vierde set begon direct met een achterstand voor Set Up van 0-4. De hele set liepen de dames achter de feiten aan. Deze set eindigde in 23-25. Dit betekende dus een vijfde set. Deze set begon Set Up vol goede moed. Het ging gedurende de hele set gelijk op. Beide teams lieten sterke aanvallen en services zien.

MEER PUNTEN Voorwaarts wist deze set naar zich toe te trekken dankzij een harde service waar Set Up geen antwoord op had. Zo eindigde de vijfde set in 15-17. Ondanks dat Set Up over de hele wedstrijd meer punten heeft gehaald (111) dan Voorwaarts (107) is het eindresultaat 2-3 voor de dames uit Twello. Dit heeft geresulteerd in een elfde plek voor Set Up en een tiende plek voor Voorwaarts.

De volgende wedstrijd van Set Up ‘69 Dames 1 is zaterdag 30 april om 17.30 uur in De Breehoek.