Het Scherpe Woud introduceert toertocht bij Wielerronde

29 jun, 08:00 Wielrennen Foto: Wim Veenendaal
Renners van het Scherpe Woud in actie. ,,Onze leden gaan niet voor de snelheid, maar voor de lange afstand.
Renners van het Scherpe Woud in actie. ,,Onze leden gaan niet voor de snelheid, maar voor de lange afstand."

SCHERPENZEEL Fiets- en tourclub Het Scherpe Woud maakt de wielerdag komende zaterdag compleet. Voorafgaande aan de tiende Wielerronde van Scherpenzeel organiseert de vereniging een toertocht voor gezinnen en renners die graag lange afstanden rijden. ,,We geven dit de tijd om te groeien.”

Dat zegt Wim Veenendaal, clubvoorzitter van het Scherpe Woud over het nieuwe initiatief. ,,De organisatie van de Wielerronde vroeg ons of wij op deze dag ook wat konden organiseren. Het doel is om de hele dag het fietsen in het dorp centraal te stellen en te promoten.”

Die vraag was niet aan dovemansoren gericht. Het Scherpe Woud heeft voor komende zaterdag keuze uit drie verschillende afstanden: 25, 50 of 100 kilometer. ,,Met de tocht van 25 kilometer richten we ons echt op de gewone fietsers, de gezinnen en ouderen die de mooie plekjes in de regio willen zien. Onderweg zorgen we voor een versnapering en na afloop is er een leuke attentie”, aldus Veenendaal. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.