De Vuelta komt eraan

2 aug, 06:41 Wielrennen Epa/manuel Bruque
De Nederlandse wielrenner Steven Kruijswijk reed vorig jaar voor Jumbo Visma tijdens de Vuelta in Spanje.
De Nederlandse wielrenner Steven Kruijswijk reed vorig jaar voor Jumbo Visma tijdens de Vuelta in Spanje.

SCHERPENZEEL Na de voor de Nederlandse Jumbo-Visma formatie zo succesvol verlopen Tour de France en het ‘toetje’ van de daaropvolgende Franse vrouwenkoers waarin maar liefst alle vier truien werden meegenomen door Nederlandse deelneemsters, staat het wielrennen momenteel enorm in de belangstelling. Een mooier moment om de grote Spaanse Wielerronde, de Vuelta, in ons land te laten starten is bijna niet denkbaar. Veel dorpsgenoten verheugen zich erop dat de internationale top van het wielrennen op zaterdag 20 augustus ook Scherpenzeel aandoet. 

Tijdens de doorkomst van de Vuelta worden meerdere activiteiten in het dorp georganiseerd door een samenwerkingsverband van ondernemers, winkeliers, PlattelandAnders en de gemeente. Hoe het programma er op die dag uit gaat zien, zal waarschijnlijk binnenkort bekend worden gemaakt. Maar ook in de dagen voorafgaand aan de komst van de Vuelta is er in Scherpenzeel van alles te doen. Zo wordt er tussen 5 en 21 augustus een Spaanse week opgetuigd, met allerlei festiviteiten in het centrum. Winkeliers stallen hun waren uit in kramen voor hun winkels en de straten worden gevuld met entertainment en straatmuzikanten. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.