Lijsttrekker Jan van der Kolk
Lijsttrekker Jan van der Kolk Monique van der Kolk

Lokaal Waterbeheer start campagne met lijst 7

Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

PERSBERICHT

 

 

Lokaal Waterbeheer start campagne met lijst 7

 

Harderwijk - Voor de verkiezing op woensdag 20 maart van een nieuw bestuur voor het waterschap Vallei en Veluwe is Lokaal Waterbeheer gestart met de campagne. De meeste publicatieborden in de gemeenten in het werkgebied zijn beplakt met de blauwe poster met de grote 7. De partij neemt opnieuw deel aan de verkiezingen, nu heeft Lokaal Waterbeheer 2 zetels. Lijsttrekker is ook deze keer Jan van der Kolk uit Harderwijk. Deze zit, met een korte onderbreking, nu ruim 9 jaar in het bestuur van Vallei en Veluwe. Henk-Jan van Hartskamp staat als nummer 2 op de lijst en Rob Landsbergen uit Bennekom op 3.

Overige kandidaten zijn op nr. 4 Rien Bor uit Wageningen, nr. 5 Wim Hoeve uit Elburg en op nr 6 Patricia van Loozen uit Nijkerk.

Lokaal Waterbeheer is een onafhankelijke partij en niet gebonden aan een landelijke organisatie. De meeste kandidaten op de kieslijst vertegenwoordigen hun eigen lokale partij. Goed voor praktische oplossingen en dichtbij de lokale waterproblemen.

Lokaal Waterbeheer staat voor de kerntaken veiligheid, sterke dijken, schoon oppervlaktewater en een doelmatige verwerking en hergebruik van afvalwater en grondstoffen hieruit. Een goede voorlichting aan inwoners en een duidelijke communicatie staat centraal. Lokaal Water is niet voor onnodige belastingverhoging, maar steunt alleen trendmatige verhoging. Lokaal Waterbeheer wil volle aandacht voor de problemen bij extreme droogte en bij een teveel aan water. Denk hierbij aan agrariërs maar ook aan natuurbelangen. Andere belangrijke onderwerpen zijn energietransitie, duurzaamheid en circulair werken. Aandacht moet ook uitgaan naar het regenbestendig maken van wijken in steden en dorpen. Onder het motto 'tegel eruit, plant erin' wil Lokaal Waterbeheer zich sterk maken voor onttegeling en vergroening van tuinen zodat er geen regenwater onnodig in de riolering terecht komt en naar de zuivering gaat. Op de website van Lokaal Waterbeheer www.lokaalwaterbeheer.nl staan alle laatste nieuwtjes met betrekking tot de verkiezingen op 20 maart en het volledige programma.

 

Info over dit bericht:

 

Jan van der Kolk

Fractievoorzitter Lokaal Waterbeheer

Harderwijk

m 06.20411688

advertentie