Succes voor schutters uit Scherpenzeel

3 juli 2007 om 00:00 Nieuws

De Schiet Kring Geldersche Vallei ( kortweg S.K.G.V.) houdt traditiegetouw in de maand juni een zomerwedstrijd. Deze werd gehouden op de banen van de Schietvereniging Neerlandia te Ede. Er werd deelgenomen door schietverenigingen uit de regio die bij de S.K.G.V. zijn aangesloten.

Opnieuw de belangrijkste titels gewonnen SCHERPENZEEL - Ook dit jaar hebben deze teams van de Schietvereniging Scherpenzeel op de zomerwedstrijd van de Schiet Kring Geldersche Vallei (S.K.G.V.) wederom de twee belangrijkste titels in de wacht gesleept.

Er wordt op de zomerwedstrijd alleen maar in diverse geweerdisciplines geschoten. De belangrijkste discipline is Militair Geweer knielend gevolgd door de discipline Militair Geweer liggend . Waarbij de korpsklassementen toonaangevend zijn. Bij de korpswedstrijden worden vijf schoten geteld. Daarnaast zijn er ook persoonlijke klassementen. Daarbij moeten tien schoten geteld worden.

Met de groot-kaliber wapens wordt geschoten op een afstand van 100 meter. En met de klein-kaliber wapens slechts op een afstand van 12 meter. Schietvereniging Scherpenzeel had twee teams op de twee belangrijkste disciplines ingeschreven. En wel voor het Militair Geweer Knielend en het Militair Geweer Liggend.

Bij Militair Geweer knielend heeft Schietvereniging Scherpenzeel al zeven jaar de trofee in haar bezit. De druk om de prijs weer binnen te halen wordt per jaar groter. Op het team bestaande uit Frank Niermeijer, Jan Vlastuin, Geert Jan Vermeulen en Martin Wigtman lag dan ook een zeer zware druk. Het team maakt gebruik van een FAL (Belgisch ontwerp, gemaakt in Oostenrijk), een AR15 (Amerikaans ontwerp), een G3 (Duits) en een Garand (Amerikaans, Tweede Wereldoorlog).

De scores waren als volgt: Frank Niermeijer behaalde de hoogste score van 48 punten. Geert Jan Vermeulen volgde hem met 47. Martin Wigtman en Jan Vlastuin behaalden ieder 45 punten moest ten opzichte van vorig jaar enige punten laten lopen, hij behaalde slechts 45 punten. In totaaal 185 punten. Een goede score en gelukkig kwam de concurrentie er niet over heen. Tweede werd Schietvereniging Wilhelm Tell uit Bennekom met 183 punten.

Bij Militair Geweer liggend kwamen Jan Vlastuin, Geert Jan Vermeulen, Frank Niermeijer en Ad Verbeek in actie. Vorig jaar had ook dit team de eerste prijs - voor het derde maal - in de wacht gesleept. Vandaar dat dit team er wederom op gebrand was om goed te presteren.

De scores waren als volgt: Frank Niermeijer en Geert Jan Vermeulen schoten beide een volle bak; elk 50 punten. Gevolgd door Jan Vlastuin met een zeer goede 49 punten. Slechts 1 punt verloren dus. Ad Verbeek deed daar bijna niet voor onder met 48 punten. Te samen 197 punten. Slechts 3 punten verloren van de maximaal 200 die er te behalen waren. Een monsterscore. Tweede werd wederom een team van schietvereniging Wilhelm Tell uit Bennekom. Maar hun score was slechts 168 punten. 29 punten minder dus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie