,,Dit is niet eng, joh''

7 juli 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Op landgoed Lambalgen hebben 250 leerlingen een natuurles in de open lucht gehad. Ze leerden over de planten en de dieren in het bos. Ze zochten enthousiast naar insecten, deden een zintuigentest en luisterden naar een verhaal van beheerder Govert Bos over dieren.

,,Bah, hij beweegt'', roept een meisje van een jaar of acht van de Glashorst. Vol afschuw kijkt ze naar de bak in de handen van haar vriendinnetje. Onder een soort potje met een vergrootglas loopt een piepklein spinnetje. Het meisje wil op een holletje de veiligheid zoeken. ,,Dit is helemaal niet eng, joh'', merkt een begeleider op.

,,Laten we het papier van de les er eens bijpakken'', zegt de man. ,,Heeft het dier zichtbare pootjes?'' De kinderen knikken. Door gerichte vragen te stellen, kunnen zij ontdekken welk dieren erin hun bak zitten. Volgens de antwoorden van de meisjes zou een tor gevangen zijn. Maar ja, in de bak zit toch echt een spin. ,,Jullie hebben de verkeerde antwoorden gegeven'', stelt de begeleider zijn diagnose. ,,Het dier heeft geen zes pootjes maar acht.''

advertentie
advertentie