Steigers in Valleikanaal

Nieuws

SCHERPENZEEL - Waterschap Vallei & Eem heeft de afgelopen maand negen nieuwe kanosteigers geplaatst tussen Veenendaal en Leusden. Dat deel van het Valleikanaal wordt zo veel aantrekkelijker voor kanovaarders. Op vrijdag 6 juli heeft Eveline de Kruijk, adjunct-directeur van Waterschap Vallei & Eem, de steigers officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde bij loonbedrijf Schimmel aan de Brinkkanterweg 20 in Scherpenzeel. Kanovereniging De Bovenste Polder uit Wageningen gaf een kanodemonstratie. Tevens presenteerde het VVV Veluwe en Vallei een folder over kanovaren langs de Grebbelinie.

De nieuwe kanosteigers in het Valleikanaal liggen tussen Veenendaal en Woudenberg en bij Leusden. Het zijn drijvende steigers van 6 bij 2 meter. De kanosteigers maken deel uit van de aanleg van een ecologische verbindingszone langs dit traject. Deze werkzaamheden zijn in april 2007 gestart en zijn naar verwachting in december 2007 klaar.

Het waterschap heeft inmiddels twee stapstenen aangelegd bij de Leusbroekerweg en langs de sloot Stoutenburg nabij de Horsterweg in Leusden. Stapstenen zijn kleine natuurgebieden waar dieren kunnen uitrusten van hun reis langs een ecologische verbindingszone.

De komende maanden volgen er nog twee stapstenen en krijgt het kanaal over 8,4 kilometer natuurvriendelijke oevers. Naast natuur is er ook ruimte voor recreatie. Het waterschap heeft negen kanosteigers aangelegd en diverse bankjes en picknicksets geplaatst langs het kanaal. Verder is het brugdek van de Bruinenburgersluis opgeknapt. Die ligt tussen het Valleikanaal en de Oude Lunterse Beek.

advertentie