Zorgen over sluiproute

20 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Vierendertig bewoners van de Landaasweg en de Laagerfseweg hebben een petitie ondertekend waarin ze bezwaar maken tegen de aanleg van een weg op het voormalige Wetroterrein. De weg is ondertussen aangelegd door eigenaar Bruil uit Ede. De gemeente kan alleen maar bemiddelen tussen de eigenaar en de bewoners. Alles wat er gebeurd is, in niet in strijd met het bestemmingsplan.

Vier bewoners van de Landaasweg staan boos en teleurgesteld bij de hekken die de weg nu nog voor het verkeer afsluiten. Ze voorzien grote problemen en ongelukken in hun straat en op de Laagerfseweg als het verkeer eenmaal van deze weg gebruik mag maken. Bovendien zijn ze bang dat deze weg nog meer verkeersdruk op de Stationsweg tussen Woudenberg en Scherpenzeel zal opleveren.

,,Ik vind het niet logisch zoals deze weg is aangelegd'', zegt buurtbewoner Nienke Gijsen. Ze wijst naar de weg die zich als een slang in een S-vorm naar de Laagerfseweg kronkelt. Het is de bedoeling dat zich aan deze weg twaalf bedrijven gaan vestigen. Ze zullen door vrachtwagens bevoorraad moeten worden. Deze voertuigen zullen door de Landaasweg of Laagerfseweg moeten rijden. Vervolgens moeten ze de Stationsweg op. Gezien het drukke verkeer tussen Woudenberg en Scherpenzeel in de spits zal dat bepaald geen sinecure worden.

,,Er is helemaal in beide straten helemaal geen ruimte voor vrachtwagens'', valt Gert de Heer zijn buurvrouw bij. ,,De weg is nu al helemaal kapot gereden'', laat Gitta van Broekhoven zien. Voor deze punten hebben de buurtbewoners aandacht bij wethouder Jan Schreuder gevraagd, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

Het bedrijf Bruil uit Ede heeft zich voor het de grond kocht, uitvoerig verdiept in het bestemmingsplan uit 1974 dat voor dit gebied geldt. ,,Bruil houdt zich aan de regels en voorwaarden. De gemeente kan alleen maar bemiddelen tussen de bewoners en Bruil'', geeft Schreuder aan.

advertentie
advertentie