Valleivogels wint laatste bekerduel

27 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De laatste bekerwedstrijd van dit seizoen heeft een overwinning opgeleverd tegen D.O.S.C. De Scherpenzelers waren na het verlies en gelijke spel in de voorgaande wedstrijden al uitgeschakeld voor de volgende ronde. Na een achterstand wisten Joost Sas (2x), Erik van Eem en Gerdo Vlastuin in de tweede helft het net te vinden: 1-4.

Wie als supporter het clubhuis van de ploeg uit Den Dolder binnen kwam, moet even vreemd hebben opgekeken. Maar liefst acht spelers waren er vanwege lichte blessures niet bij. Paul van Kampen, Mark Koelewijn, Stefan Plantinga kampten met een enkelblessure. Amir Benzadeh (heup), Wouter van Dijk (hamstring), Menno Kleinveld (lies), Kees Wolswinkel (knie) en Ferdi van Ginkel (buikspier) waren ook niet van de partij. De meegereisde supporters vroegen zich af welke oorzaak de vele blessures binnen de selectie was. Zou er te hard getraind worden waardoor deze kwetsuren zijn ontstaan? Met een week voor het begin van de competitie gaf dit de burger niet al teveel moed. Hoewel Erwin van Huigenbos niet voor het eerste elftal gekozen heeft, mocht hij vanwege de vele personele problemen wel de rechtsbackpositie innemen. Christiaan Roos en Rob Davelaar namen hun plaats in de verdediging in. Peter Appeldoorn mocht nu ook zijn opwachting maken.

Het team van trainer Gerard Top leek goed aan de wedstrijd te beginnen. Inzetten van Gerdo Vlastuin, Erik van Eem, Rob Davelaar en Gert van Essen hadden niet het beoogde resultaat. Na een kwartier werd de blessurelijst nog even opgevijzeld. Robert Woudenberg moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Joost Sas was zijn vervanger. Na 16 minuten kwam de eerste kans voor de thuisploeg. Een mooi schot verdween net langs de kruising. Zeven minuten na dit schot kwam de ploeg van trainer Hans Lankreijer onverwachts op voorsprong. Doelman Wilbert Pastoor stond iets te ver voor zijn doel en was daardoor kansloos op het mooie schot van Robbert van Dijnsel: 1-0. De "rood-witten" probeerden wel de aanval te zoeken, maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet.

Na de theepauze bracht oefenmeester Top Evert Jan van Dijk voor Rob Davelaar. De gasten waren nu beter bij de les en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Peter Appeldoorn trof na acht minuten de deklat. De rebound werd door Gerdo Vlastuin over gekopt. In de 57e minuut kon Erwin van Huigenbos met een mooie pass Gerdo Vlastuin bereiken. Via Vlastuin kwam de bal bij Joost Sas terecht. Deze had geen moeite om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen: 1-1. Twee minuten na de gelijkmaker werd Johan de Vries vervangen door Robert van den Broek. De gastheren kwamen er nu niet meer aan te pas. Een mooi overstapje van Joost Sas bracht Peter Westerhuis alleen voor de doelman, maar deze kans werd niet benut. Sas kreeg het in de 65e minuut op zijn heupen. Met mooie bewegingen stuurde hij een paar man "het bos in" en rondde beheerst af: 1-2. Negen minuten voor het eindsignaal kon Erik van Eem de voorzet van Gerdo Vlastuin verzilveren: 1-3. In de blessuretijd kon Vlastuin, na een mooie actie, de marge vergroten: 1-4.

Zaterdag 1 september gaat het echte werk beginnen. Op sportpark De Bree-West is dan SV Loosdrecht de eerste tegenstander voor het nieuwe seizoen. De aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.