Scherpenzeel weggevaagd

3 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL -Scherpenzeel weet na de 9-1 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht waar het aan toe is. Het zit de zondagsectie ook niet mee. De ploeg heeft een forse aderlating ondergaan met het vertrek van een groot aantal spelers naar de zaterdagsectie. Daarnaast traden de blauw/witten zondag ook nog eens tegen kampioenskandidaat Zwaluwen Utrecht aan. Deze ploeg liep afgelopen seizoen promotie naar de derde klasse in de nacompetitie mis en is er nu alles aan gelegen kampioen te worden. Trainer Ab van der Wiel wist zondag niet wat hij meemaakte. De ervaren oefenmeester: ,,Ik heb nog nooit een ploeg zo goed zien voetballen. Het positiespel; de loopacties; de individuele vaardigheden van de spelers. Het was echt fantastisch." Dat Scherpenzeel in sportief opzicht met de 9-1 nederlaag een fikse oorwassing kreeg, is natuurlijk pijnlijk. Gelukkig is deze wedstrijd niet maatgevend voor de rest van het seizoen. Waar Van der Wiel wel van baalde, was dat de spelers de gemaakte afspraken niet nakwamen. Maar wat maakte het eigenlijk uit. Na acht minuten stond de ploeg al met 3-0 achter. De enige kans in de eerste helft kwam op naam van Hennie Veldhuizen, maar hij miste. De ruststand brak met een 5-0 stand aan. Tot overmaat van ramp gaf de gastheer in de tweede helft nog eens gas. Dit resulteerde tussen de 55e en 60e minuut nog eens in drie doelpunten. Pas bij een 8-0 achterstand redde Gerrit Veldhuizen de eer, maar zoals het een kampioenskandidaat betaamt, was het slotwoord aan de Utrechters.