Op Voeten en Fietsen naar De Dorpsbeuk

Nieuws

SCHERPENZEEL - Het is gezonder en ook nog veiliger, fietsen of lopen naar school. Leerlingen van De Dorpsbeuk hebben donderdag meegedaan aan de landelijke actiedag van Veilig Verkeer Nederland.

Elk najaar houdt Veilig Verkeer Nederland de actiedag 'Op voeten en fietsen naar school'. Dit jaar werd deze dag gehouden op donderdag 20 september. Deze dag maakt deel uit van de 'Week van de Vooruitgang' waarin duurzame mobiliteit centraal staat.

De Dorpsbeuk heeft dit jaar dit initiatief opgepakt om alle leerlingen aan te sporen om die dag lopend of fietsend naar school te komen. Zelf veilig naar school fietsen of lopen is belangrijk voor kinderen. Ze leren daardoor al vroeg aan het verkeer deel te nemen. Bovendien verhoogt veel autoverkeer rondom de school de onveiligheid. Dat de kinderen de boodschap serieus hebben genomen, was ondermeer merkbaar doordat er minder auto's dan gebruikelijk geparkeerd stonden rond de ingang van de school. De kinderen uit groep 7, die dit schooljaar het verkeersexamen gaan afleggen, maken een inventarisatie over hoe de leerlingen deze dag naar school zijn gekomen. Over 3 weken zullen zij deze inventarisatie nogmaals doen, want deze actiedag kan de eerste stap zijn op weg naar een veiliger schoolomgeving én een stimulans om meer kinderen te voet of per fiets naar school te laten gaan.

advertentie