Cursus hoogstamfruit

5 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

REGIO - Landschap Erfgoed Utrecht heeft de cursus hoogstamfruit voor particulieren en vrijwilligers uitgebreid. De meeste modules in de cursus hoogstamfruit van Landschap Erfgoed Utrecht bestaan uit een theorieavond en een praktijkdag. De theorieavonden worden gehouden op landgoed Oostbroek in De Bilt. De locaties voor de praktijkdagen bevinden zich dit jaar in het oostelijk deel van de provincie, rond Leusden en Woudenberg.

Nieuw onderdeel is de praktijkdag vormsnoei jeugdfase. Overige modules gaan over aanplant en vormsnoei, achterstallig onderhoud en regulier onderhoud. De cursus start met een introductiecursus op 8 november.

Voor een geslaagde opkweek van hoogstamfruitbomen is goede aanplant en vormsnoei erg belangrijk. Weg werken van achterstallig onderhoud kan zorgen voor mooiere en vitalere oude hoogstamfruitbomen. Makkelijk te snoeien volwassen bomen zijn heel belangrijk bij regulier onderhoud. Al deze zaken komen in de cursus Hoogstamfruit aan de orde. Speciaal voor eigenaren die al hoogstamfruitbomen hebben van 10-20 jaar oud wordt dit jaar een nieuwe cursus gehouden. De vormsnoei jeugdfase richt zich vooral op de vraag hoe krijg je een mooie, vitale en grote hoogstamfruitboom.

De cursus gaat door bij minimaal 12 deelnemers en heeft een maximum van 15 deelnemers. Voor meer informatie over data, kosten en aanmelding kunt u op de website van Landschap Erfgoed Utrecht kijken: www.landschaperfgoedutrecht.nl of 030 220 55 34.

advertentie
advertentie