Leeuwdrent 50 jaar getrouwd

23 september 2008 om 00:00 Nieuws

Gert Leeuwdrent en Hannie van den Dikkenberg zagen elkaar voor het eerst tijdens een kerkdienst in Overberg in 1955. Drie jaar later traden zij in het huwelijk.

SCHERPENZEEL – Het echtpaar Leeuwdrent-van den Dikkenberg vierde vorige week zijn gouden huwelijksfeest in De Weistaar met familieleden, de vijf zonen, schoondochters en 18 kleinkinderen.

door Lies Waterlander

Hannie en Gert kochten een boerderijtje aan de Glashorst, dit verhuurde zij eerst. Toen zij wilden trouwen, was het huis nog verhuurd. Daarna moest het opgeknapt worden. Daarom trokken Gert en Hannie een jaar in bij moeder Leeuwdrent.

Dit gouden bruidspaar trouwde op 17 september 1958 in het Amerongse gemeentehuis, hun huwelijk werd ingezegend door ds. Johan van der Poel, predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente. Op de deel van de ouderlijke boerderij van Hannie was het bruiloftsfeest.

Gert werkte vanaf zijn 21e jaar in de graanhandel bij Vlastuin Veevoeders in Renswoude. ,,Toen deze zaak failliet ging, werd ik gevraagd als conciërge bij de scholengemeenschap Lodestein in Amersfoort. Ik heb dat werk ontzettend graag gedaan, zou het nu nog wel willen doen. In 1996 ben ik hiermee gestopt. Het kosterswerk van de Gereformeerde Gemeente vroeg steeds meer tijd, ook al doordat de Bartolomeushof steeds vaker gebruikt werd. Het kostersambt heb ik 27 jaar graag gedaan. Ik werd daarbij ondersteund door mijn vrouw, zij heeft 18 jaar de kerk schoongemaakt.”

Voor mevrouw Leeuwdrent waren het drukke jaren. De opvoeding van hun 5 zonen kwam grotendeels voor haar rekening. Toch vond mevrouw Leeuwdrent nog tijd om cursussen te volgen, onder andere psychologie. Met plezier woonde het gezin Leeuwdrent in het “boerderijtje” aan de Glashorst. Enkele jaren geleden bouwden ze een nieuw huis op eigen grond, het boerderijtje werd verkocht.

Nog steeds is buiten werken geliefd bij mevrouw Leeuwdrent. Hun tuin ziet er dan ook uit als door een ringetje te halen. Naast tuinier heeft mevrouw Leeuwdrent een geheel andere hobby: allerlei voorwerpen en artikelen sparen over het Koningshuis. Het gouden bruidspaar leest ook graag. ,,Nu hebben we daar de tijd voor. We hebben veel gereisd, we waren onder meer in Israël en Zuid Afrika.

“Wij zitten nog niet stil, proberen in beweging te blijven en willen dit stijlvol doen.” Mevrouw Leeuwdrent bezoekt wekelijks een hoogbejaarde dame, de heer Leeuwdrent rijdt duizenden kilometers voor de Nederlandse Patiëntenvereniging, voor Tafeltje-dek je maaltijden bezorgen en nog veel meer. Leeuwdrent is ook nog drager bij een begrafenisondernemer. “Ik wil hiermee wel stoppen, maar we kunnen geen anderen vinden die dit werk willen doen.”

Terugblikkend op 50 huwelijksjaren is Leeuwdrent ervan overtuigd:”De Heere heeft ons altijd geholpen. Soli Deo Gloria! Vanuit dit principe trachten we te leven.”Mevrouw Leeuwdrent “Wij hebben kracht ontvangen. De kern van het Evangelie is dat de Heere Jezus voor ons is gestorven. Door alle fouten en gebreken proberen we hieruit te leven.”

advertentie
advertentie