Gouden huwelijksjubileum

23 september 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Ze waren net 26 en bijna 25 jaar oud toen ze trouwden en betrokken een huisje aan de Biesbossenweg. De jaren trokken voorbij en afgelopen donderdag was het groot feest in datzelfde huisje bij hetzelfde echtpaar. Want een gouden huwelijksjubileum, dat moet gevierd worden.

Echtpaar Van Deelen 50 jaar getrouwd

Door Simone Beijer

Burgemeester Schorer en zijn vrouw kwamen het echtpaar ‘s ochtends feliciteren namens de gemeente Renswoude. ‘s Middags kwamen de broers en zussen en uiteraard de eigen kinderen en kleinkinderen. Het was feest in de zeer gezellig aangeklede schuur. Na het eten tegen de avond kwamen de kinderen van alle broers en zussen. ,,Dat heb ik denk ik van mijn vader, die wilde ook altijd iedereen om zich heen”, legt mevrouw Van Deelen uit. Gezelligheid is voor het paar erg belangrijk.

Op de vraag hoe ze elkaar leerden kennen, grijnzen ze even naar elkaar. ,,Gewoon op de verjaardag van mijn broer en haar zus, die hadden ook verkering en zijn inmiddels zelf ook al 50 jaar getrouwd geweest”, vertelt meneer Van Deelen trots.

Ze kregen samen vier kinderen. Dochter Bea en zoons Wijnand, Kees en Dick. “Ik heb wat afgeklust bij ze,” lacht meneer Van Deelen. Hij ging 19 jaar geleden met de VUT en had tot die tijd altijd in de bouw gewerkt. Klussen doet hij inmiddels ook niet meer, maar vervelen doen ze zich ook niet. Er lopen nog wat zoogkoeien rondom het huis en ze brengen heel veel tijd door in de groentetuin. Ze zijn goed verwend de afgelopen tijd. Ze kregen onder andere een prachtig foto-album met maar liefst 500 foto’s. Een rondrit in een paardentram met hun gezin en een dvd-speler. Maar de hoofdprijs? Die hebben ze al vijftig jaar!

advertentie
advertentie