Weer ‘nee’ tegen noodlokaal

22 september 2009 om 00:00 Nieuws

In het voorjaar was al duidelijk dat De Maatjes in het schooljaar 2009/2010 onvoldoende ruimte zou hebben om de leerlingen te huisvesten. De eerste aanvraag voor twee noodlokalen (één ter vervanging van het bestaande noodgebouw) werd door de gemeente afgewezen met het argument dat op obs De Dorpsbeuk leegstaande lokalen waren waar De Maatjes medegebruik van kon maken. Maar binnen de Maatjesschool waren velen niet geporteerd voor deze oplossing.

Domper en dilemma voor De Maatjes SCHERPENZEEL - Cbs De Maatjes krijgt definitief géén toestemming van de gemeente om dit schooljaar een extra noodlokaal te plaatsen in het bosje naast de school aan de Walstrolaan. ,,Een domper”, reageert locatie-directeur Wim Heij. Heij en zijn team zullen nu opnieuw op zoek gaan naar een inpandige oplossing om het ruimtegebrek binnen de school het hoofd te bieden.

door Maureen Hubbelmeijer

Leden van de MR hebben, in overleg met de directie van de school en het bovenschoolse bestuur De Viermaster, een gesprek aangevraagd met de burgemeester en een ambtenaar om hun bezwaren tegen de ‘uithuisplaatsing’ van één groep toe te lichten. Na dit gesprek waren De Maatjes optimistisch gestemd. ,,De uitkomst is dat er een nieuwe aanvraag ingediend gaat worden voor één noodlokaal voor het komende schooljaar. We hopen dat de aanvraag zo spoedig mogelijk behandeld en goedgekeurd wordt, zodat er tegen de herfstvakantie een extra noodlokaal geplaatst kan worden”, schreef Heij vol goede moed in de Nieuwsbrief van juni/juli.

Helaas voor de school, liet de gemeente zich niet overreden. Hoewel Heij aangeeft te respecteren dat de gemeente zich aan de regelgeving houdt, is de verhuizing van een groep naar de Dorpsbeuk eigenlijk geen optie . ,,Het is niet goed voor de schoolontwikkeling/-visie en communicatie binnen de school als je één groep isoleert. Een aparte Maatjesschool binnen de Dorpsbeuk willen wij niet”, motiveert Heij.

Als na de kerstvakantie nieuwe kleuters toestromen zal het niet langer mogelijk zijn om nog gebruik te maken van de computerruimte. Daar kunnen hooguit 19 kleuterleerlingen ondergebracht worden, terwijl na de kerst drie kleutergroepen van ieder 25 leerlingen verwacht wordt. Een mogelijkheid is om het speellokaal in te richten als leslokaal. Dit heeft tot gevolg dat de groepen 1 tot en met 4 dan niet meer kunnen gymmen op school, maar naar De Breehoek moeten. ,,Maar hoe regel je het vervoer? Het zijn tenslotte kinderen die nog niet verkeersveilig zijn”, schetst Heij het dilemma waar de school voor staat.

Hoe de vlag er in 2010/2011 voor staat is nog niet duidelijk. ,,Het hangt helemaal af van de toestroom van kleuters. Als die boven de 25 uitstijgt houden we het probleem. Misschien doen we dan opnieuw een aanvraag voor een noodlokaal.”

advertentie
advertentie