Huisartsen adviseren vaccinatie tegen Mexicaanse griep

10 november 2009 om 00:00 Nieuws

De huisartsen adviseren iedereen die in aanmerking komt voor de gewone jaarlijkse griepprik ook een prik tegen de Mexicaanse griep te halen. De Mexicaanse griep is nu volop aanwezig . De bijwerkingen van de Mexicaanse griepvaccinatie zijn hetzelfde als die van de gewone griepvaccinatie, een pijnlijke plek rond de prik die na een paar dagen weer verdwijnt. Zwangeren vanaf 13 weken komen nu ook in aanmerking voor een vaccinatie. Zij kunnen zonder te bellen op onderstaande tijden de vaccinatie bij hun huisarts halen. Bij de gewone jaarlijkse griepvaccinatie is de uitnodiging voor de Mexicaanse griepvaccinatie uitgereikt. Hebt u geen gebruik gemaakt van de gewone griepvaccinatie en wilt u wel gebruik maken van de Mexicaanse griepvaccinatie dan kunt u zich op onderstaande tijden bij uw huisarts melden (u hoeft niet te bellen).

SCHERPENZEEL- De Scherpenzeelse huisartsen merken dat er verwarring en onduidelijkheid is over de Mexicaanse griepvaccinatie (N1H1virus).

De vaccinatie vindt plaats op:

- dinsdag 10 en woensdag 11 november van 14-18.00 uur in praktijk dokter Beunders

-donderdag 12 november van 14.00-17.00 uur in praktijk dokter Mulder

-woensdag 18 en donderdag 19 november van 13.00-16.00 uur in de praktijk van dokter Reijneker/Roemer. Voor de Mexicaanse griep wordt een 2e vaccinatie aangeraden. De uitnodiging hiervoor ontvangt u bij de 1e vaccinatie van de assistente.

Kinderen van een half jaar tot vier jaar zullen door de GGD worden opgeroepen voor inenting . Nadere berichten hierover volgen.

advertentie
advertentie