Marianne Rebergen beste voorlezer

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

Maandagmiddag was een heuse jury present, die luisterde naar de verhalen die door uiteindelijk vier leerlingen mochten worden voorgelezen. De jury bestond uit Trudy van Rinsum, oud-leerkracht van de school, Monique Nijholt van de Openbare Bibliotheek uit Renswoude en Tessa van Breeschoten, leerling uit groep 8 van de Borgwal. Aan hun de moeilijke taak om op diverse zaken te letten, zoals de intonatie, het boeiend weten te brengen van het verhaal, het al dan niet binnensmonds praten, etc.

21 leerlingen uit groep 7 en 8 nemen deel RENSWOUDE- Christelijke Basisschool ‘de Borgwal’ sloot maandagmiddag de voorleeswedstrijd, die georganiseerd was voor leerlingen van de groepen 7 en 8 af. Voorafgaand aan die finale waren in de klas al de voorrondes gehouden waaraan door zo’n 21 leerlingen was deelgenomen.

Toen de vier finalisten hun verhaal gelezen hadden was het wachten geblazen. Het duurde best wel even voordat de jury tot een eindoordeel was gekomen. In de tussentijds kregen alle kinderen een cadeautje. Toen dat uitgepakt was bleek het een leeslampje voor op je boek te zijn. Saskia Cramer, leerkracht van de school, gaf tenslotte de jury het woord gaf. Toen werd duidelijk hoe men de verschillende deelnemers, drie meisjes en een jongen, beoordeeld had en waarop men allemaal had gelet. Om de spanning wat op te voeren werd bij de vierde plaats begonnen en zo bouwde men de spanning op tot de uiteindelijke winnaar bekend was.

Winnaar van de voorleeswedstrijd op ‘de Borgwal’ werd Marianne Rebergen. Zij las voor uit het boek ‘Meester Pompelmoes en de kriebels’ van de schrijver Hans Andreus. De 2e plaats was voor Ilse Beijer, de 3e plaats voor Iris Vlastuin en de 4e plaats voor Niek Bakker. Tessa van Breeschoten reikte de prijs aan Marianne Rebergen uit.

advertentie
advertentie