Doelpunten: Egon Kwieman 1-0, John de Haan 2-0, Gerwin van der Klift 3-0, Gerrit Veldhuizen 3-1, Paul Op de Dijk 4-1.

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

ALMERE - De zondagvoetballers van Scherpenzeel waren in hun afsluitende wedstrijd van 2009, in Almere, lange tijd gelijkwaardig aan Buitenboys. Maar de thuisclub genoot echter al na tien minuten van een ‘veilige’ marge van 2-0. Hoewel zij speltechnisch niet de mindere van Buitenboys waren, liepen de ‘blauwwitten’ vrij snel achter de feiten aan. De bezoekers kregen wel een aantal scoringsmogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen, maar het zat hen simpelweg niet mee. Vlak voor rust counterde Buitenboys naar 3-0. Het alles-of-niets-offensief dat Scherpenzeel direct in de tweede helft begon, resulteerde in een doelpunt van Gerrit Veldhuizen. Hij schoot de bal hard binnen. Het bleef bij deze ene doeltreffende actie. In de eindfase werd het zelfs nog 4-1 voor Buitenboys. Maar liefst zes spelers ontbraken aan de kant van Scherpenzeel wegens blessures of ziekte. Het komt de formatie niet slecht uit dat de winterstop aanbreekt. Duidelijk is wel dat de ploeg in de tweede seizoenshelft een reeks van goede wedstrijden moet spelen, wil de doelstelling behaald worden: een klassering bij de beste vijf ploegen in de zesde klasse D.