'Deze single maakt mensen blij'

18 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Onder de naam Gene O heeft de in Scherpenzeel woonachtige Gene Travis zijn single “Maria Bum Bum" twee weken geleden wereldwijd via internetradio gedoopt. De veelzijdige artiest zit al meer dan 25 jaar in het muziekvak. Hij treedt op als zanger en entertainer bij (bedrijfs)feesten, dinnershows en bruiloften en is nu klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

door Joke van der Heide

Gene Travis is geboren op Curaçao. Vanaf zijn negende jaar woont hij in Nederland. Na het behalen van zijn HAVO diploma heeft hij er alles aan gedaan om beroepszanger te worden, net als zijn vader en moeder. Gene: ,,Voor mij zijn de lessen zangtechnieken, die ik van een operazangeres heb gehad, heel belangrijk geweest. Mijn vak is veel meer dan goed kunnen zingen alleen. Ook de verpakking is belangrijk. Ik ben een product dat verkocht moet worden. Daarvoor moet je een goede ondernemer zijn. Hoewel in de muziekindustrie de crisis voelbaar is, is mijn agenda gelukkig goed gevuld. Toen ik nog jong en slank was en veel haar had ben ik ontdekt door zowel Bolland & Bolland als Hans Vermeulen. Ik voelde mij echter niet thuis in Hilversum en realiseerde mij dat ik puur voor de muziek wilde gaan. Mijn repertoire is breed, vooral Top 100 covers. Daarnaast treed ik als het Caribische typetje Charley op als stand up comedian. Net als Paul de Leeuw gebruik ik de zonnevlecht techniek. Mijn reacties komen vanuit de zonnevlecht, je energiecentrum onder je ribbenkast, waar al je zintuigen samenkomen. Hierdoor ben ik bevrijd van verlegenheid en kan ik heel snel denken en handelen."

Na jarenlang in Den Haag gewoond te hebben, is Gene drie jaar geleden naar Scherpenzeel verhuisd. Hij ging op de Dorpsstraat wonen boven zijn vrienden het jazz duo Karina en Marcel van Lady Aftroon. Toen Karina en Marcel met hun studio Jazzebel naar Veenendaal verhuisde, is Gene in Scherpenzeel gebleven. Gene:,, Scherpenzeel ligt lekker centraal en hier voel je niet de stress van de Randstad. Ik schrijf ook al jaren liedjes. Door puur toeval is mijn laatste liedje ontdekt. Toen ik een proefopname maakte in de studio zag de studio-eigenaar er wel brood in. Hij vond het een commercieel liedje in een muzikaal en artistiek jasje. In onze branche noemen we het een oorwurm. Als je het refrein twee a drie keer gehoord hebt kan je het meezingen. Ook muzikanten van het Metropool Orkest sprak het liedje aan. Zij hebben het muzikale arrangement verzorgd. Het is een romantisch liedje met een komische knipoog in de toepasselijke mooie Spaanse taal. Op You tube is het liedje al vaak beluisterd. Ook mijn platenmaatschappij Hollandia gelooft er in en heeft twee pluggers ingezet om het nummer te promoten. Ik merk dat de single mensen blij maakt. Dat voelt als een enorme rijkdom."

advertentie
advertentie