Prijswinnaars tuinkeuringen Scherpenzeel bekend

10 november 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL In partycentrum Boschzicht heeft onlangs de prijsuitreiking plaatsgevonden van de tuinkeuringen 2015. De winnaars van deze jaarlijkse verkiezing, oftewel de inwoners met de beste 'groene vingers', werden na afloop gezamenlijk op de foto gezet.

Elk jaar trekken teams van de tuinkeuringscommissie het dorp in om de mooiste voortuinen te spotten. De beoordeling vindt plaats in drie categorieën: kleine tuinen, landelijke tuinen en grote tuinen. De mensen van de genomineerde tuinen hadden persoonlijk een uitnodiging gekregen voor de prijsuitreiking, maar er gaven ook veel bezoekers gehoor aan de open uitnodiging voor deze avond in de krant.

De aanwezigen kregen een fotopresentatie te zien van de genomineerde tuinen. Daarna werden de winnaars bekend gemaakt. In de categorie 'kleine tuinen' ging de eerste plaats naar de tuin van de familie V.d. Ham aan het Doornboomspark 33. De tweede en derde prijs waren voor de familie Hardeman (Frans Halslaan 4) en de familie Bosdriesz (Nieuwstraat 89). De families Verweij (Kostverloren 7) en Bakker (Bruinhorsterlaan 33) eindigden op de 4e en 5e plaats.

In de categorie 'landelijke tuinen' waren er slechts drie genomineerden. De eerste plaats ging naar de familie Mandersloot (Oosteinde 2); de families Apeldoorn (Gooswilligen 7) en Van Donselaar (Nieuwstraat 74) werden respectievelijk twee en drie. De familie Robbertsen (Oosteinde 106) werd de winnaar in de categorie 'grote tuinen'. Mevrouw Van Bennekomen (Holevoetlaan 33) en de familie Haverman (Pr. Marijkelaan 41) eindigden op de tweede en derde plaats. Eervolle vermeldingen waren er tenslotte nog met een 4e en 5e plaats voor de familie Van Rinsum (Holevoetlaan 32) en de familie Van Donselaar (Zuideinde 4).

Alle genomineerden kregen een fraaie ingelijste foto van hun tuin en een bos bloemen overhandigd. De eerste drie van elke categorie kregen bovendien een VVV-bon uitgereikt. Op de avond in Boschzicht werd verder nog een prachtige fotopresentatie over klompenpaden verzorgd door fotograaf Willem van Leuveren. Ook werd door de organisatie afscheid genomen van twee leden van de tuinkeuringscommissie, Carel van de Pol en Astrid de Wilde. Met een mooie bos bloemen werden zij bedankt voor hun inzet in de afgelopen 5 jaar. 

advertentie
advertentie