Vlastuin Aurto verbindt buurgemeenten Scherpenzeel en Renswoude

20 december 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Voor de officiële opening van het nieuwe onderkomen van Vlastuin Auto aan de Holleweg had eigenaar Willem Vlastuin onlangs maar liefst twee burgemeesters gecharterd. In goede collegiale samenwerking onthulde burgemeester Visser samen met zijn collega Petra Doornenbal van Renswoude de naam op de gevel van het bedrijf.

Even daarvoor was het burgemeestersduo, met Doornenbal achter het stuur, al in een flitsende cabrio Alfa Romeo Spider dwars door het doek 'Samen door één deur' komen rijden, wat voor deze gelegenheid voor de ingang van de garage was gespannen. Met het gezamenlijke optreden van de beide burgemeesters wilde Vlastuin de band benadrukken die zijn bedrijf door de verhuizing van Renswoude naar Scherpenzeel nu met beide plaatsen heeft. ,,Ik zit hier op een prachtige plek waarvandaan je Renswoude in de verte bijna kunt zien'', constateerde Vlastuin in zijn toespraak bij de drukbezochte openingsreceptie. ,,Wie weet wordt het in de toekomst toch nog een keer één gemeente.'' Die suggestie leidde tot veel ontkennend commentaar onder de aanwezigen. Ook de beide burgemeesters lieten weten dat de voormalige fusiebesprekingen definitief tot het verleden behoren. De verhoudingen tussen beide plaatsen zijn echter prima, zo werd benadrukt. Ook de verhuizing van Vlastuin Auto naar Scherpenzeel heeft de relaties niet vertroebeld. ,,Er zijn inmiddels heel wat bedrijven in Renswoude met een Scherpenzeels tintje en andersom. Zo gaat dat nu eenmaal'', aldus Visser die er tijdens de bijeenkomst ook op wees dat Scherpenzeel momenteel druk doende is bij de Regio FoodValley en de Provincie om toestemming te krijgen voor het ontwikkelen van een nieuw bedrijventerrein. ,,De behoefte aan uitbreiding is hier zeker aanwezig.''

In Renswoude lijkt de focus meer gericht op de mogelijke bouw van een nieuw gemeentehuis, dan op uitbreiding van bedrijventerreinen. ,,Voor ons wordt het een bijzonder spannende decembermaand'', keek Doornenbal vooruit. De gemeente heeft een goed bod gekregen op het huidige gemeentehuis. Omdat er eigenlijk ook nog wel het een en ander aan vertimmerd moet worden, kan nieuwbouw volgens de burgemeester een aantrekkelijke optie zijn. Over de toekomst van een kleine gemeente als Renswoude is Doornenbal nuchter. ,,Zo lang het kan en verantwoord is, blijft Renswoude uitgaan van het voortbestaan als zelfstandige gemeente. Mocht dit onverhoopt anders lopen, dan is zo'n nieuw gemeentehuis geen weggegooid geld. Het ontwerp is namelijk zo opgezet dat het volledige gebouw simpel kan worden getransformeerd tot woonappartementen. Als kleine plaats moet je slim omgaan met grote nieuwbouwprojecten'', meent Doornenbal, die sinds haar aantreden, afgelopen zomer, als nieuwe burgemeester van Renswoude, zich er al helemaal thuisvoelt. ,,Renswoude heeft gelukkig nog een ambtswoning, zodat ik direct kon verhuizen. De inwoners hebben mij heel warm onthaald. Een geweldig leuke plaats met een open cultuur en sterke sociale verbanden'', aldus Doornenbal, die na de officiële opening van het autobedrijf dan ook weer snel weer huiswaarts trok.

advertentie
advertentie