Muzikale winterwandeling Renswoude trekt 1.300 belangstellenden

Nieuws

RENSWOUDE  De met waxinelichtjes, in conservenpotten, versierde oprijlaan van Kasteel Renswoude, dat zelf ook fraai verlicht was, lag er zaterdagavond uitnodigend bij.

De Promotiecommissie en de Evangelisatiecommissie hielden de jaarlijkse muzikale winterwandeling waarin ´Op weg naar Bethlehem´ centraal stond. Het dit jaar gekozen thema was ´Zoek en je vindt´.

Meer dan 1.300 belangstellenden maakten de winterwandeling door het kasteelbos of genoten van het optreden van midwinterhoornblazers ´de Dijkbloazers´ uit Lunteren. Zij openden het programma bij het kastee. ´De Jachthoornblazers´ begonnen bij het kasteel en waren ook later nog te beluisteren in de Koepelkerk, waar ook leden van de Harmonievereniging 'Ons Genoegen" voor een bijdrage zorgden. Tussen de verschillende programmaonderdelen bespeelden de organisten Bert van Eck, Wim Vochteloo, Rein van Leeuwen en Jaap van Dijk het orgel van de kerk.

In de Koepelkerk konden de bezoekers ook genieten van zang door de Zanggroep ´Cantare´ en gospelkoor ´Candela´. De Evangelisatiecommissie beeldde tijdens de wandeling door het kasteelbos, het Kerstverhaal uit. In een speciaal opgezette tent was de film ´Het aller, aller, aller eerste kerstfeest´ te zien. Al wandelend kwam men soldaten tegen, de wijzen uit het Oosten met geschenken, de herders en Herodes, die graag wilde weten waar het kindje Jezus geboren was.

Uiteindelijk arriveerde de wandelaar op het kasteelplein, waar een stal met schapen en ezels stond en Jozef en Maria, met het kind in de kribbe. Hoog boven die stal een grote stralende ster.

De route liep langs Scouting, waar de jeugd broodjes kon bakken boven  houtvuren. Binnen een uur was er al tien kilo brooddeeg doorheen gedraaid. Dus moest er snel bijgemaakt worden.

In de bibliotheek speelde Jeannette van 't Veld, van de muziekschool Speel en Zing kerstliederen op de piano. Terwijl gitaarleraar Marno Wieken speelde, zong Jeannette kerstliederen.

Wie bij de hoofdingang van de kerk op het Kerklaantje was, werd getrakteerd op beschuit met muisjes. Er waren poffertjes te koop. In Dicky's theetuin, aan de Dorpsstraat eindigde de winterwandeling. Er was onder andere een demonstratie van Waldhoorns maken. Henny van Ommeren en Bertus van Ingen, kunnen samen met alle vrijwilligers terugkijken op een bijzonder geslaagde muzikale winterwandeling.

advertentie