Hairdreamz verder met zzp'ers

Nieuws

RENSWOUDE Begin deze maand stapte kapsalon Hairdreamz aan de Barnveldsestraat 21 over naar een nieuw concept. Geen kapsters meer in dienst, maar vier zelfstandige kapsters die samen de salonruimte delen en hun eigen klantenbestand hebben.

Voor de klant geen groot verschil, voor de kapsters een andere manier van werken. Wendy van Mourik vertelt: ,,Er is al vijftien jaar een kapsalon gevestigd op deze locatie. De laatste vijf jaar onder de naam Hairdreamz. In 2013 hadden we al plannen om stoelverhuur op te gaan zetten. Dit heeft vele voordelen voor de kapsalon als ook voor de zzp´er en de klant. Nu zijn we met vier enthousiaste kapsters die allevier allrounders zijn".

[COLLEGA´S] Ook voor ambulante kapsters of thuiskapsters is dit een goed concept, denkt zij. ,,Op deze manier heb je een professionele kapsalon met collega's, terwijl je toch zelfstandig bent. Er is zeker nog ruimte voor meer kapsters in deze Hairdreamz nieuwe stijl. We gaan begin volgend jaar ook in Ede een dergelijke vestiging openen", vult Wendy aan.

De vier onderneemsters vinden het een uniek concept, waarbij er ruimte is voor training en opleiding. Hun motto is: samen sterk voor het betere werk. Bij Hairdreamz Renswoude werken Janet van Engelenhoven, Anneloes Geitenbeek, Gea van Middendorp en Wendy van Mourik samen als zelfstandige ondernemers.

Het maken van een afspraak met een kapsters naar keuze kan zowel digitaal als per telefoon. De kapsters hebben hun vaste werkdagen. ,,Het mooie van dit digitale afsprakensysteem is dat er soms op dezelfde dag nog ruimte is en dat de klant dit zelf kan zien. Onlangs hadden we een meisje die vanuit de bus via haar telefoon een afspraak inplande en een uur later in de kappersstoel zat", illustreert Van Middendorp.

De vier kapsters hebben jarenlange ervaring in het kappersvak. Ze vinden deze manier van werken een goede mix van zelfstandig zijn, met de voordelen van een goed uitgeruste kapsalon. Allevier vinden ze het contact met mensen het leukste aan hun vak.

Janet van Engelenhoven werkt inmiddels twintig jaar als kapster. Zij is allround en vindt het belangrijk om door cursussen op de hoogte te blijven van het vak. Van Engelenhoven werkte tot voor kort bij een Scherpenzeelse kapper, maar die houdt ermee op. Gea van Middendorp knipt en kleurt al meer dan twintig jaar. Ze twijfelde om voor zichzelf te beginnen. Toen ze van het concept bij Hairdreamz hoorde, sprak dit haar direct aan. Samen met Van Mourik opent zij volgend jaar een tweede vestiging in Ede.

[GESPECIALISEERD] Voor de salon in Ede zijn zij nog op zoek naar zzp-kappers of ambulant kappers met een eigen klantenkring die dit concept ook aanspreekt. Anneloes Geijtenbeek, een bekend gezicht bij Hairdreamz, gaat mee in het nieuwe concept. Zij is gespecialiseerd in het aanbrengen van tape extensions voor langer of voller haar en een methode die dunner wordend haar verdikt. Wendy van Mourik heeft er zin in om op deze manier bezig te zijn. Ze heeft jaren ervaring en is enthousiast over deze manier van werken. Op deze manier kun je als kapster je eigen klantenbestand hebben en deel je je kwaliteiten met andere kapsters, zodat je van elkaar kunt leren. Op Facebook en de website is meer te vinden over de openingsacties van Hairdreamz.

advertentie