Kerstverhalen burgemeesters bij SWO

Nieuws

De leden van Spoorkoor Op Stoom uit Woudenberg, gekleed in fraaie Dickens-kostuums, brachten met hun liederen de kerstsfeer er al snel in. In een goed gevulde zaal heette Riet Osnabrugge alle aanwezigen welkom en vertelde ze dat SWO-voorzitter Rinus van Bommel door de griep was geveld. Na het voordragen van het gedicht ´Het Licht´ werd ´Komt allen tezamen´ gezongen, waarna het Spoorkoor ´Go tell it on the mountain´ ten gehore bracht.

Burgemeester Doornenbal van Renswoude nam de aanwezigen daarna mee naar het moment waarop Jozef en Maria op weg gingen om zich te laten inschrijven. Zo begon de tocht naar Bethlehem, waar geen plaats was in de herberg. Ze vertelde over de engel die bij de herders verscheen en nam de aanwezigen mee naar de stal, waarna de herders later vertelden wat ze hadden gezien. Aansluitend werd ´Er is een kindeke geboren op aard´. gezongen.

Bijzonder mooi en indrukwekkend was de vertolking van ´Mag ik dan bij jou zijn´ door het Spoorkoor. Op verzoek werd dit lied later op de avond nog eens gezongen.

Na de pauze klonk onder meer ´Amazing Grace´, waarna burgemeester Ben Visser van Scherpenzeel zijn kerstverhaal voorlas. ,,Wat hebben we het toch goed. De grijsheid is een sierlijke kroon´´, zei de Visser als introductie. Hij had een boekje van W.G. van der Hulst opgezocht. Terwijl het winter is, gaat het kleine meisje Miep oliebollen brengen bij oma en opa. Ze verdwaalt in de sneeuw, maar gelukkig brengt Bello de hond uitkomst. Bello gaat grootvader halen en samen vinden ze Miep aan de kant van een sloot, half ingesneeuwd.

Na ´Stille nacht´ en ´Wat de toekomst brengen moge´ zong Op Stoom ´Hallelujah´ en werd staande ´Ere zij God´ gezongen. Vervolgens was het tijd voor een uitgebreide maaltijd met onder meer kalkoenfiletrollade, en rode kool. Bij de uitgang was er voor iedereen een feestelijk kaartje, gemaakt door Corrie Mol.

advertentie