Verdi's beroemde opera Nabucco bij CineMec

Nieuws

Begin het jaar 2017 goed met een prachtige nieuwe opera bij CineMec. Op zaterdag 7 januari geniet u van Verdi's Nabucco uitgevoerd door The Metropolitan Opera New York. U ziet deze meeslepende opera met de wereldberoemde tenor Plácido Domingo via een live verbinding op het grote doek van CineMec. Op zondag 8 januari wordt Verdi's meest succesvolle opera herhaald.

Verdi's grote doorbraak

Hoeveel tegenslag kan een mens aan? De Italiaanse componist Giuseppe Verdi (1813-1901) krijgt het rond 1840 flink voor zijn kiezen. Sterfgevallen in zijn familie, tegenvallende reacties op zijn theaterwerken. Maar dan is er ineens in 1842 het grote succes: de doorbraak in Milaan met Nabucco. De opera is gebaseerd op het Bijbelse verhaal dat zich afspeelt in 587 voor Christus. Op bevel van Nebukadnezar II (Nabucco) wordt de tempel in Jeruzalem verwoest. Nabucco heerst over het Babylonische rijk en gaat nog een stap verder door het Joodse volk gevangen te nemen. Verdi wist met zijn gepassioneerde, zeer aansprekende muziek bij dit historische drama in 1842 grote faam te bereiken. Een krachtig openingskoor grijpt het publiek vanaf de allereerste maten bij de keel en zet de toon voor het heftige verhaal. Met felle en energieke muziek laat Verdi horen dat hij de wereld van belcanto componisten als Bellini en Donizetti achter zich laat.

Plácido Domingo schittert in Nabucco

Verdi's succesvolle opera wordt nu prachtig door The Met uitgevoerd en komt op 7 en 8 januari vanuit New York naar u toe. De wereldberoemde tenor Plácido Domingo (75) vertolkt voor het eerst de titelrol die bestemd is voor een bariton. James Levine (73) treedt op als dirigent. Tot genoegen van velen komen Domingo en Levine met Nabucco voor de 329e keer samen in The Met. Samen staan zij voor een unieke samenwerking. In Nabucco wordt de rol van de wispelturige koningsdochter Abigaille gezongen door de sopraan Liudmyla Monastyrska.

De schoonheid van opera

Beleef Verdi's opera over het Bijbelse drama op het grote doek bij CineMec. Met het beste beeld en geluid ervaart u deze opera vanuit The Met alsof u zelf in New York aanwezig bent. Het geluid is perfect en de cameravoering haarscherp. Tussen de aktes door krijgen de bioscoopbezoekers interessante interviews en achtergrondinformatie voorgeschoteld. Een operavoorstelling bij CineMec is inclusief een drankje na afloop.

Kijk voor meer informatie op cinemec.nl

advertentie