'Korte lijnen tussen zorgverleners'

17 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Eerstelijnscentrum het Foort bestaat vijf jaar. In dit centrum zijn drieëntwintig organisaties te vinden op het gebied van zorg en hulpverlening.

Als gebruikersvereniging van het Foort ontmoeten deze organisaties elkaar iedere twee maanden voor een overleg. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn divers, van parkeerproblematiek tot het scheiden van afval. Op dit moment wordt er nagedacht over het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Foort.

GEBRUIKERSVERENIGING Alle oorspronkelijke bewoners van het Foort zijn vijf jaar na dato nog te vinden in het pand, er zijn wel wat organisaties bijgekomen. Ook zijn er op de tweede verdieping flexruimtes waar voor enige dagdelen per week ruimte gehuurd kan worden. De gebruikersvereniging beslist of degene die daar parttime in komt, passend is binnen het Foort. Concurrentie moet voorkomen worden, is het motto.

PARKEREN Door de verbouwingen rond Huis in de Wei is het parkeren wat lastig bij het Foort. Personeel van de organisaties parkeren hun auto nu wat verder weg, om ruimte vrij te houden voor bezoekers. Voor huisartsen en verloskundigen die soms snel weg moeten, wordt een uitzondering gemaakt.

Ieder jaar is er een nieuwjaarsreceptie bij het Foort en ook is er doorlopend een wisselende kunstexpositie. Patricia Bult van Verloskundigenpraktijk de Vallei en Miriam Elferink van het CJG regelen deze exposities. Er is een onderhoudsman voor klusjes in het pand. Sommige ´bewoners´ van het pand hebben hun bedrijfsruimte gekocht, anderen huren die.

Op iedere verdieping zijn mensen die BHV (bedrijfshulpverlening) kunnen geven. Ieder jaar wordt een brand-ongevallenoefening gehouden met de brandweer en een bedrijf dat gespecialiseerd is in EHBO op de werkvloer.

KORTE LIJNEN De zorgverleners in het eerstelijnscentrum variëren van de apotheek tot de verloskundige, van fysiotherapie tot diëtiste. Ook het CJG (centrum voor jeugd en gezin) en het consultatiebureau is te vinden in het gebouw. Op de begane grond vindt men apotheek Scherpenzeel en drie huisartsenpraktijken, te weten De Molen, De Vijver en De Vlieter.

De korte lijnen tussen zorgverleners in het Foort worden geprezen door patiënt en zorgverlener. Wie de trap of de lift neemt naar de eerste verdieping vindt hier onder meer het consultatiebureau van Vitras, het CJG, verloskundigenpraktijk de Vallei, fysiotherapie Scherpenzeel en diverse aanbieders van therapie zoals podotherapie, ergotherapie, cesartherapie en haptotherapie. Op de bovenste verdieping is de dagbehandeling van Norschoten gevestigd. Hier kunnen ouderen dagbesteding in hun eigen dorp volgen. Ook het Steunpunt Scherpenzeel voor vrijwilligers en mantelzorgers is op de tweede verdieping te vinden. Logopedie en orthopedagogiek zijn hier ook te vinden.

Op www.hetfoort.nl staan alle zorgverleners van het Foort, met een druk op hun logo wordt de bezoeker van de website doorverwezen naar een korte toelichting en vervolgens naar de website van de betreffende organisatie.

advertentie
advertentie