Wildzwijn gaart aan het spit

Nieuws

RENSWOUDE In Restaurant De Dennen werd donderdagavond vanaf 19.00 uur de jaarlijkse wildavond gehouden. De aanwezigen werden muzikaal verwelkomd door jachthornblazers. Bij de entree stonden vuurkorven en dicht bij de ingang naar het restaurant was een uitgebreid wildtableau te zien, met onder andere fazanten, hazen, konijnen, gans, ree, wildzwijn, patrijs, duif en houtsnip.

[WILDSEIZOEN] Aan het spit hing een wildzwijn te garen, terwijl de gasten ontvangen werden met glühwein en een wildbitterbal. De gasten vanuit de regio wilden op deze manier kennismaking met het nieuwe wildseizoen. Geopend werd met hertenham. Daarop volgde reepaté en aansluitend kwamen tal van wildsoorten op tafel, zoals fazant, eendenborst, wildzwijn van het spit. Er werd afgesloten met hertensukade. Bij de verschillende gerechten werd een bijpassen wijn geserveerd.

[JACHTHOORNSIGNALEN] Tussen de bedrijven door gaf Teus Vonk, lid van de Jachthoornblazers, tekst en uitleg over de betekenis van de verschillende jachthoornsignalen en de achtergrond van de muziek. Een vinoloog vertelde over de verschillende wijnen die geserveerd werden. Na afloop van deze wildmaaltijd spraken de gasten van een hele geslaagde en leuke avond. Waardering was er ook voor ,,het gezellige, vriendelijke en gastvrije personeel voor niets teveel was."

Henrie van de Wetering van restaurant De Dennen: ,,Daar doe je het voor, je wilt het je gasten naar de zin maken, laten genieten en kennelijk is dat, afgaande op de reacties, gelukt."

advertentie