Voorzitter herdacht tijdens concert

Nieuws

RENSWOUDE In de Koepelkerk van Renswoude gaf christelijk gemengde zangvereniging Con Amore zaterdagavond haar najaarsconcert.

Het koor opende het najaarsconcert, onder leiding van dirigente Jeannette van 't Veld met ´Ontwaakt´ van W.A. Mozart, naar een arrangement van Tom Parker.

[LEGE PLEK] Yolanda Schouten was blij met zoveel belangstellenden. Ze merkte op dat de leden in gedachten bij Tamara Ursem waren, de voorzitter van Con Amore, die onlangs is overleden. Het najaarsconcert zou je als een ode aan haar hebben kunnen zien.

Ds. H.J. Donken openende de bijeenomst met enkele verzen uit Handelingen. Ook hij wees op het ontbreken van Tamara, die een belangrijke plek in het koor innam. ,,Ja, er is een lege plek in het koor, maar ook in haar gezin en familie", aldus Donken. Ook in zijn gebed gaf hij aandacht aan Tamara Ursem, die zich inzette voor het koor.

Aan concert verleende een strijkorkest medewerking, dat bestond uit vijf musici.

Leander van der Steen bespeelde zowel het orgel als de piano, terwijl Tjitske van Eckeveld, eerste viool en Henrieke van Aalsburg, de tweede viool speelde.

Aart van Zetten speelde altviool en fluit, terwijl Willemieke Heij, de cello bespeelde.

[INTERMEZZO´S] Tussen de verschillende optreden van het koor en de samenzang klonken enkele muzikale intermezzo's van het strijkorkest, dat bijvoorbeeld We shall overcome en de Hamburger Sonate ten gehore bracht.

Con Amore zong in verschillende talen, bijvoorbeeld het Cantique de Jean Racine van Gabriël Fauré en het bekende Lord have mercy van Adrian Snell. Na de sluiting door ds. Donken wist Con Amore op indrukwekkende wijze Nun danket alle Gott van J.S. Bach te vertolken.

Er was ook samenzang. De bloemstukken, die de pilaren bij de kansel sierden, zijn na het concert naar de familie Ursem en Methorst gegaan.

advertentie